Temat: SIWZ po nowemu
Ma może ktoś SIWZ po nowemu ( warunki + ich spełnienie, ) musze wszystkie opisać bo zam. na dużą kasę. Szukam i nic masakra
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ma może ktoś SIWZ po nowemu ( warunki + ich spełnienie, ) musze wszystkie opisać bo zam. na dużą kasę. Szukam i nic masakra
Argument "dużej kasy" jako obowiązek rozpisywania wszystkich warunkow to żaden argument. Innymi słowy, kasa nie decyduje o tym, czy musisz rozpisywać wszystkie warunki.
Taa ale Władza każe. No może masz jakś argument.
Kopyta raczej nie ma - ja do każdego zamówienia stosuję trochę inne warunki kwalifikacyjne:)
No właśnie coś wymyślę. Pozdrawiam
UZP ogłosił w dniu 3 lutego 2010 r. przetarg na dostawę urządzeń sieciowych. Na stronie UZP w zakładce "Zamówienia w UZP" jest dostępna SIWZ oraz załączniki w postaci wzoru oferty i wzorów oświadczeń. Z uwagi na fakt iż zamówienie to jest udzielane po 29 stycznia 2010 r. warto sprawdzić, jak interpretuje nowe zapisy ustawy i rozporzadzenia w sprawie dokumentów UZP. Jest to zamówienie o wartości poniżej progów unijnych. Niektóre zapisy SIWZ i wzorów budzą we mnie wątpliwości co do treści. Ciekaw jestem opinii innych osób.
Jest to zamówienie o wartości poniżej progów unijnych. Niektóre zapisy SIWZ i wzorów budzą we mnie wątpliwości co do treści. Ciekaw jestem opinii innych osób.
We mnie zawsze budziły i nic sie nie zmieniło... żenada...
powiem że nie ma nic ciekawego szukam jeszcze. pozdrawiam
Korzystanie z wzorców UZP to pewna wtopa. Trzeba pamiętać przy tym, że to oni nas kontrolują a nie my ich więc nie polecam korzystać z ich wypocin
UZP ogłosił w dniu 3 lutego 2010 r. przetarg na dostawę urządzeń sieciowych. Na stronie UZP w zakładce "Zamówienia w UZP" jest dostępna SIWZ oraz załączniki w postaci wzoru oferty i wzorów oświadczeń. Z uwagi na fakt iż zamówienie to jest udzielane po 29 stycznia 2010 r. warto sprawdzić, jak interpretuje nowe zapisy ustawy i rozporzadzenia w sprawie dokumentów UZP. Jest to zamówienie o wartości poniżej progów unijnych. Niektóre zapisy SIWZ i wzorów budzą we mnie wątpliwości co do treści. Ciekaw jestem opinii innych osób.
Szczególnie zwrócił moją uwagę ostatni rozdział o środkach ochrony prawnej. Nader twórczy
Witam Serdecznie,
potrzebuję wzoru SIWZ na akcje zima ponieważ kirownictwo zdecydowało o przeprowadzeniu kolejnego przetargu poniewż z poprzedniego pieniądze juz zostały wykorzystane. Głównie chodzi mi o to jak mam ująć i opisać warunki udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków. Dodam że jestem nowy w tej materii i nadal się uczę. Pozdrawiam
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc