1

Temat: SIWZ po nowemu

Ma może ktoś SIWZ po nowemu ( warunki + ich spełnienie, ) musze wszystkie opisać bo zam. na dużą kasę. Szukam i nic masakra

2

Odp: SIWZ po nowemu

Argument "dużej kasy" jako obowiązek rozpisywania wszystkich warunkow to żaden argument. Innymi słowy, kasa nie decyduje o tym, czy musisz rozpisywać wszystkie warunki.

3

Taa ale  Władza każe. No może masz jakś argument.

4

Kopyta raczej nie ma - ja do każdego zamówienia stosuję trochę inne warunki kwalifikacyjne:)

5

No właśnie coś wymyślę. Pozdrawiam

6

UZP ogłosił w dniu 3 lutego 2010 r. przetarg na dostawę urządzeń sieciowych. Na stronie UZP w zakładce "Zamówienia w UZP" jest dostępna SIWZ oraz załączniki w postaci wzoru oferty i wzorów oświadczeń. Z uwagi na fakt iż zamówienie to jest udzielane po 29 stycznia 2010 r. warto sprawdzić, jak interpretuje nowe zapisy ustawy i rozporzadzenia w sprawie dokumentów UZP. Jest to zamówienie o wartości poniżej progów unijnych. Niektóre zapisy SIWZ i wzorów budzą we mnie wątpliwości co do treści. Ciekaw jestem opinii innych osób.

7

karolk napisał/a:

Jest to zamówienie o wartości poniżej progów unijnych. Niektóre zapisy SIWZ i wzorów budzą we mnie wątpliwości co do treści. Ciekaw jestem opinii innych osób.

We mnie zawsze budziły i nic sie nie zmieniło... żenada...

8

powiem że nie ma  nic ciekawego szukam jeszcze. pozdrawiam

9

Korzystanie z wzorców UZP to pewna wtopa. Trzeba pamiętać przy tym, że to oni nas kontrolują a nie my ich smile więc nie polecam korzystać z ich wypocin

10

karolk napisał/a:

UZP ogłosił w dniu 3 lutego 2010 r. przetarg na dostawę urządzeń sieciowych. Na stronie UZP w zakładce "Zamówienia w UZP" jest dostępna SIWZ oraz załączniki w postaci wzoru oferty i wzorów oświadczeń. Z uwagi na fakt iż zamówienie to jest udzielane po 29 stycznia 2010 r. warto sprawdzić, jak interpretuje nowe zapisy ustawy i rozporzadzenia w sprawie dokumentów UZP. Jest to zamówienie o wartości poniżej progów unijnych. Niektóre zapisy SIWZ i wzorów budzą we mnie wątpliwości co do treści. Ciekaw jestem opinii innych osób.

Szczególnie zwrócił moją uwagę ostatni rozdział o środkach ochrony prawnej. Nader twórczy smile

11

Witam Serdecznie,
potrzebuję wzoru SIWZ na akcje zima ponieważ kirownictwo zdecydowało o przeprowadzeniu kolejnego przetargu poniewż z poprzedniego pieniądze juz zostały wykorzystane. Głównie chodzi mi o to jak mam ująć i opisać warunki udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków. Dodam że jestem nowy w tej materii i nadal się uczę. Pozdrawiam