1

Temat: Sprawozdanie

Cześć, mam pytanie, czy w przypadku sprawozdania dla zam. pub. , których wartość przekracza 14 tys euro a jest mniejsza od kwot podanych w RPRM , gdy zamówienie zostało przeprowadzone w trybie PN, a jego wartość szacunkowa wynosi 102.134,46 zł, natomiast wartość netto z umowy wynosi : 42.349,72 zł. to takie zamówienie należy uwzględnić w sprawozd. kierując się jego wartościa szacunkową czy nie uwzględnić odnosząc się do wartości z umowy?

2

Odp: Sprawozdanie

http://www.uzp.gov.pl/zagadnienia-merytoryczne/analizy-systemowe/roczne-sprawozdania-o-udzielonych-zamowieniach-publicznych/Roczne%20sprawozdania%20-%20pytania%20i%20odpowiedzi..pdf/view

3

sorry, że tak się ciągle pytam, ale sprawozdania przejęła po innym pracowniku, który uwaza ze tego przypadku nie powinnam uwzględniać gdyż jego zdaniem  uwzględnia się tylko wartość pochodząca z umowy. Moim zdaniem należy kierować sie wartością szacunkową zanmówienia - a w rubryce dot. umowy wpisać kwote z umowy, mimo iz jest ona niższa od 14 tys euro jak w /w przypadku ale wszczynając postępowanie wycieniono przecież zam. na powyżej 14 tys euro. Mam nadzieję że dobrze myślę. Jeźeli nie to poprawcie mnie smile

4

No i dobrze myślisz.

5

Jak wyżej.