1

Temat: ZOC - dogrywka

Czy do Zapytania o cenę - w przypadku 2 ważnych ofert stosujecie dogrywkę ? moje wątpliwości budzi art. 72.1  z uwzgl. art. 91 - trochę się gryzie - w przetargu nieograniczonym nie widziałam takich zaostrzeń?  jakie jest wasze zdanie?

2

Odp: ZOC - dogrywka

dogrywkę stosuje się gdy masz dwie identyczne ceny a nie dwie ważne oferty

3

no i ok mam dwie identyczne ceny i zastrzeżenie art. 72.1 " Każdy z wykonawców może zaproponować tylko jedną cenę i nie może jej zmienić. Nie prowadzi się negocjacji w sprawie ceny"

4

Domi napisał/a:

Mam dwie identyczne ceny i zastrzeżenie art. 72.1 " Każdy z wykonawców może zaproponować tylko jedną cenę i nie może jej zmienić. Nie prowadzi się negocjacji w sprawie ceny"

Właśnie dlatego konieczna jest ?dogrywka? i basta.
Nie widzę sprzeczności w zapisach ustawy. Dogrywka to nie negocjacje ani zmiana ceny, tylko nowa oferta.
Jeśli zapisy ustawy wydają się nieco sprzeczne, to postulujmy wprowadzenie zapisu ?z zastrzeżeniem art....? - może do kogoś dotrze. Teraz lepiej?

5

Domi napisał/a:

Czy do Zapytania o cenę - w przypadku 2 ważnych ofert stosujecie dogrywkę ? moje wątpliwości budzi art. 72.1  z uwzgl. art. 91 - trochę się gryzie - w przetargu nieograniczonym nie widziałam takich zaostrzeń?  jakie jest wasze zdanie?

Dobrze że masz ww. watpliwości - to znaczy że myślisz.  Stosuje sie.

6

NO NO DZIĘKUJĘ ZA KOMPLEMENT -  znalazłam komentarz J. Pieroga  i faktycznie pisze że cena jest sztywna ale powinno się zrobić dogrywkę -  smile i dobrze skonsultować z innymi smile pozdrawiam