1

Temat: Czy trzeba.

Mam takie pytanko, jeśli w przetargu nie wymagam "Wiedza i doświadczenie" to Czy w ogłoszeniu mogę nie wpisywać tego warunku albo wpisać pod ta pozycją "Nie dotyCzy"?

2

Odp: Czy trzeba.

Też mam same dylematy związane z nowym wzorem w biuletynie. Widziałam, że niektórzy wpisują nie dotyczy, niektórzy całkiem pomijają. A ja się zastanawiam, czy w tym miejscu wpisać tylko spełnia nie spełnia, czy klepać po kolei wszystkie dokumenty na jakiej podstawie ma spełniać- nie - spełniać, jesli tak to po co skoro wymieniamy je wszytkie później tylko punkt niżej. Czy ktoś znalazł złoty środek? smile

3

No ale jak nie opiszemy tylko spełnia czy nie spełnia w tym wypadku To Wykonawca  zgłupieje a niby ma być jasność smile

4

A może wszędzie wpisać np. oświadczenie?

5

Te opcje sa prawidłowe:

1. Nie wpisujemy nic
2. Wpisujemy: nie dotyczy
3. Wpisujemy, np.: W zakresie warunku udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt. III.3.1 ogłoszenia w celu ubiegania się o udzielenie zamówienia nie jest wymagane spełnianie żadnych szczególnych wymogów.

6

Dzięki Miras

7

MIRAS napisał/a:

Te opcje sa prawidłowe:

1. Nie wpisujemy nic
2. Wpisujemy: nie dotyczy
3. Wpisujemy, np.: W zakresie warunku udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt. III.3.1 ogłoszenia w celu ubiegania się o udzielenie zamówienia nie jest wymagane spełnianie żadnych szczególnych wymogów.

A jeśli stawiamy warunek, to czy w tym punkcie wymieniasz dokument jaki ma go potwierdzić i piszesz, że ocena odbędzie się zgodnie z zsadą spełnia nie spełnia?

8

Chyba dokumenty na potwierdzenie spełnienia warunku wpisujemy niżej III.4

9

nina napisał/a:

Chyba dokumenty na potwierdzenie spełnienia warunku wpisujemy niżej III.4

Wydaje się że tak, ale widziałam że ludziska wpisują smile W takim wypadku, wygląda na to że powinniśmy wpisywać tylko spełnia nie spełnia

10

Tak mnie się wydaje, wpisac warunek a ponizej  spełnia nie spełnia ale w ramach jednego punktu.

11

novak napisał/a:

A jeśli stawiamy warunek, to czy w tym punkcie wymieniasz dokument jaki ma go potwierdzić i piszesz, że ocena odbędzie się zgodnie z zsadą spełnia nie spełnia?

Zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawcę ww. warunku udziału w postępowaniu wg formuły spełnia/ nie spełnia ? na podstawie analizy złożonych przez dokumentów, o których mowa w pkt. III.4.1 ogłoszenia.

12

Dzięki za pomoc