Temat: Ocena spełniania warunku...
Wymagane było wykazanie się doświadczeniem przez wykazanie iż nalezycie wykonano roboty budowlane na czynnym obiekcie służby zdrowia na kwotę 200 tys zł.
Wykonawca załączył dokumenty z których wynika że wykonał zadanie na czynnym obiekcie służby zdrowia na kwotę 400 tys. polegające na budowie bydynku i modernizacjioddziału. potwierdział iż były to prace na czynnym obiekcie. ale jak może budowa nowego budynku być uznana za prace na czynnym obiekcie???? dodam, że wartość modernizacji na czynnym obiekcie nie spełnia warunku - za mała kwota. a budowany budynek został przyłączony do budynku pierwotnie stojącego łącznikiem
to jeśli będzie rozbudowa osiedla a ja wybuduję naowy blok i połączę go łącznikiem ze starym na będę mogła mówić że wykonałam prace na czynnym obiekcie???
chcę protestować na wybór opisanej oferty.
tylko na jakiej podstawie? że nie spełnia warunku bo prace na czynnym obiekcie nie są na wymaganą kwotę a budowy budynku nawet jeśli połączono łącznikiem z innym istniejącym budynkiem nie można nazwać robotą budowlaną na czynnym obiekcie...
czy ktoś może zetknął się z podobną sprawą? jakie jest Wasze zdanie?
a może znacie orzecznia w podobnej kwestii?