1

Temat: Negocjacje w WR

WR przepowadzam po raz pierwszy. Są to RB. Zamowienie uzupeł. będzie w trakcie podstawowego.W projekcie jest ozdobne wykończenie dachu tylko z dwóch dłuższych stron. Teraz chcemy jeszcze z pozostałych dwoch. Zebty nie zmieniać pozwolenia na budowę musimy zastosować inny materiał/technologię.  PYTANIE.-
1. Czy w zaproszeniu do negocjacji-opisie przedmiotu zamówienia- musimy konkretnie określić jak i z czego W. ma zrobić tzw. maskownice,
2. czy możemy określoć ogólnie co ma zrobić (tzw. maskownice) a resztę ustalić w drodze negocjacji z W,??
Bardziej pasuje nam wariant drugi.

2

Odp: Negocjacje w WR

A ja mam pytanie, czy wykonanie tych rb jest niezbędne do wykonania prawidłowego wykonania zamówienia podstawowego ? I czy zamawiający przy zachowaniu należytej staranności nie mógł przewidzieć tych robót ? Z tego co pisze magi, to ja mam olbrzymie wątpliwości co do zastsowania WR. Ale być może nie znam szczegółów.

3

magi napisał/a:

Bardziej pasuje nam wariant drugi.

Jezeli sa przesłanki do zastosowania WR - to mozecie 2.

4

Chodzi o uzupełniające art 67/1/6 jako przesłanka zastosowania Wr, a te przesłanki o których ppisze Karolk dotyczą zam. dodatkowych. Nie jest to zam. dodatkowe