Temat: Zamówienia do 14 tyś euro
Mam realizować Zamówienia do 14 tyś euro ale za bardzo nie wiem jak to robić. Szczególnie mam problem ze szkoleniami, żywnością i materiałami biurowymi w tym papier i tonery. Zadam kilka pytań:
Pierwsze pytanie:
Ze środków unijnych organizujemy kursy różnego rodzaju w tym np. na prawo jazdy, na kucharza, spawacza, bukieciarskie, kas fiskalnych itp. I teraz-przewidujemy, że prawo jazdy będą realizowane 2 razy na pewno a nie wiadomo czy nie 3 razy w ciągu tego roku, jedno szkolenie ma kosztować 20 tyś,ale jeśli zsumuję razem z tym trzecim, które może być ale nie wiadomo czy będzie, to przekroczy mi 14 tyś euro. Co robić mam w takim przypadku? A jeśli chodzi o inne kursy, to myślę, że nie przekroczy kwoty 14 tyś i mam nadzieję, że ich wszystkich nie łączy się, jeśli realizowane będą przez różne firmy szkoleniowe?
Drugie pytanie:
Co do żywności. Czy mogę dzielić żywność np na:
mięsa, owoce i warzywa, nabiał itp.
Czy według przeznaczenia np na: dożywianie dzieci w świetlicy, czy też żywność dla środowiskowego domu pomocy czy na wyżywienie dla grup socjoterapeutycznych i jeszcze też na żywność zakupowaną na róże spotkania, które są u nas przeprowadzane w ciągu roku?
Catering rozumiem to już też inna para kaloszy.
Trzecie pytanie:
Materiały biurowe. Chcąc się zmieścić w progu do 14 tyś euro czy mogę podzielić te materiały np na: osobno papier, tonery, i segregatory plus cała reszta drobnych jak ołówki, zszywki, spinacze.
Proszę o pomoc. Na szkolenie mam jechać pod koniec lutego a już mają być realizowane kursy szkoleniowe. Więc każda odpowiedź będzie dla mnie zbawienna.
Mam jeszcze tyle pytań... Może bedzie ktoś łaskawy i odpisze mi?