Temat: dokument na potwierdzenie art. 24 ust. 1
Czy można żądać wypisu z EDG na potwierdzenie braku podstaw do wykluczenia wykonawcy z uwagi na upadłość lub likwidację ? Czy tylko żądac oświadczenia w zakresie art. 24 ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → dokument na potwierdzenie art. 24 ust. 1
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy można żądać wypisu z EDG na potwierdzenie braku podstaw do wykluczenia wykonawcy z uwagi na upadłość lub likwidację ? Czy tylko żądac oświadczenia w zakresie art. 24 ?
Czy można żądać wypisu z EDG na potwierdzenie braku podstaw do wykluczenia wykonawcy z uwagi na upadłość lub likwidację ?
Nie, rozporządzenie PRM w sprawie dokumentów... nie przewiduje takiego dokumentu.
Czy tylko żądac oświadczenia w zakresie art. 24 ?
W zakresie art. 24.1.2 oświadczenie od osób fizycznych, od reszty aktualny odpis z własciwego rejestru. Patrz pragraf 2.1.2 w/w rozporządzenia.
a mogę poprzestać na samym oświadczeniu o braku podstawa do wykluczeniu, gdy jest to PN poniżej progów ?
Nie. W każdym postępowaniu i w każdym trybie wykonawca winien złożyć oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
PNO - art. 44 ustawy Pzp
PO - art. 50 ust. 1
NZO - art. 56 ust. 2
DK - art. 60c ust. 2
ZWR - art. 68 ust. 2
ZOC - art. 73
ok. źle zredagowała pytanie, chodziło mi o wykazanie braku podstaw do wykluczenia - czy tutaj mogę poprzestać na samym taki oświadczeniu czy żądać innych dokumentów, jak KRS lub KRK gdy jest to poniżej progów.
Pomimo że i tak wymagam złożenia oświadczenia o spełniniu warunków.
W postępowaniu o wartości poniżej progów unijnych może poprzestać na oświadczeniu o spełnianiu warunków
art. 26 ust. 2 - poniżej progów można, ale nie trzeba żądać dokumentów potwierdzajacych spełnianie warunków udziału, w tym potwierdzających brak podstaw do wykluczenia.
z zastrzezeniem tego co napisal karolik Dzisiaj o 13:55:59
W postępowaniu poniżej progu nie musimy nawet żądać oświadczenia o braku podstaw do wykluczenia.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc