Temat: Nieszczęsne komputery :)
Nie moja działka ale muszę zaopiniować pewną kwestię Burmistrzowi, I tak:
1. Urząd utworzył w grudniu nowy Wydział, który trzeba wyposażyć w sprzęt komputerowy - wartość 34.750 zł.
2. W planach na 2010 r. dla innych wydziałów jest zakup sprzętu komputerowego - wartość 16.000 zł.
Łącznie: 50.750 zł = 13.220 euro.
I tu na razie wszystko jest w porządku, ale nasz Urząd ma w planach 3 projekty unijne w zakres których wchodzi również zakup sprzętu komputerowego i tu Burmistrz ma wątpliwości czy sprzętu nie powinno się sumować tj. sprzętu dla potrzeb Urzędu + sprzęt z poszczególnych niżej wymienionych projektów.
Projekt nr 1: System informacji przestrzennej - wartość projektu 1.840.000 zł, w tym sprzęt 210.000 zł
Projekt nr 2: Sieć publicznych punktów dostępu do internetu - wartość projektu 587.000 zł, w tym sprzęt komputerowy 67.000 zł.
Projekt nr 3: Informatyczny System Oświatowy - wartość projektu 1.550.000 zł, w tym sprzęt komputerowy 140.000 zł.
Wg mnie każdy z ww. projektów ma swoją specyfikę, różnią się oprogramowaniem i zakresem działania, i nie powinno się szacując wartość zamówienia na dostawę sprzętu dla Urzędu łączyć tych zamówień ze sprzętem z danych projektów. Zrobiłbym zakupy sprzętu dla Urzędu do 14.000 euro czyli nie stosując przepisów ustawy PZP.
Ale ja się na tych sprawach nie znam, nie mam w tym zakresie żadnego doświadczenia więc liczę na wasze doświadczenia i rady.