Wg mnie sprawa jest prosta. Tych dokumentów które zostały złożone poza tym co było żądane w SIWZ, to w ogóle nie oceniasz. Bierzesz pod uwagę oświadczenie.
Po pierwsze, to Wykonawca bierze odpowiedzialność za złożone oświadczenie.
Po drugie, wysunięcie wniosku że W nie posiada uprawnień które żądałaś na podstawie dołączonego dodatkowo dokumentu byłoby zbyt daleko idące. Jak sama napisałaś, wezwać do uzupełnienia nie możesz, a przecież może się okazać że W ma jeszcze jakiś dokuemnt który jednak potwierdzi złożone oświadczenie.
Co innego w sytuacji gdy złożony nawet dodatkowo dokument ewidentnie wskazuje że Wykonawca nie spełnia jakiegoś warunku. Wtedy Zamawiający powinien wręcz wezwać do wyjaśnień szczegółowych.
I spotkałem się gdzieś z wyrokami KIO, gdzie skład stwierdzał że Wykonawca który w złożonej pierwonie ofercie nie wykazał że wskazana osoba do wykonywania czynności posiada wymagane przez Z uprawnienia (lub wręcz sam wykazał że nie posiada) może w drodze wyjaśnień wskazać zupełenie inną osobę, która już takowe uprawnienia ma (i wcale nie jest to modyfikacja zmieniająca znacząco treść oferty....) .
Zresztą, założyłem podobny temat kilka dni temu. Jedyną opcją która jest dla mnie logiczna i do zastosowania w przyszłości to propozycja jednego z forumowiczów, by zapisać w SIWZ - że Zamawiający będzie żadął od zwycięskiego Wykonawcy okazania uprawnień przed podpisaniem umowy...
Tu ten temat: http://noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=4945