1

Temat: Termin składania ofert

Witam !!
Temat pewnie "wałkowany" niejednokrotnie
Chce ogłosić dziś przetarg nieograniczony na dostawę.
Zgodnie a art 43 na dostawy jest nie krócej niż 7 dni i z kierownikiem się spieramy kiedy możemy zrobić otwarcie:
ja jestem za terminem 12.03 - przyszły piatek (będzie przecież 7 dni - 5,6,7,8,9,10,11 a 12 otwarcie) kierownik 15.03
Czy moja wersja jest prawidłowa ?

pomocy smile

2

Odp: Termin składania ofert

Jeżeli 5 marca br był ogłoszony przetarg nieograniczony tego dnia nie bierzemy pod uwagę.
Art. 110 Kodeksu cywilnego stanowi:
Art. 110. [Obliczanie terminu] Jeżeli ustawa, orzeczenie sądu lub decyzja innego organu państwowego albo czynność prawna oznacza termin nie określając sposobu jego obliczania, stosuje się przepisy poniższe.
Art. 111. [Termin oznaczony w dniach] § 1. Termin oznaczony w dniach kończy się z upływem ostatniego dnia.
§ 2. Jeżeli początkiem terminu oznaczonego w dniach jest pewne zdarzenie, nie uwzględnia się przy obliczaniu terminu dnia, w którym to zdarzenie nastąpiło.

3

kierownik ma rację

4

tak 15 marca pełne 7 dni ma być

5

Dzięki za informacje
Mój poprzednik "tłumaczył" mi ze od dnia zamieszczenia w biuletynie liczymy tzn pierwszy dzień to dziś 5.03 (liczymy włacznie z tym dniem) a siódmy to 11.03  i że nawet już 11 mogę otwarcie robić i widziałem ze on się do tego stosował.

Oj głowa boli jak pomyśle co tu są jeszcze za cuda.

6

Pamiętaj lepiej więcej niż mniej.

7 (edytowany przez arturo-młodszy 2010-03-05 08:38:41)

Wiem dlatego ja dawałem +1, 2 dni więcej ale wg. powyższych informacji chyba 1mój przetarg wisiał za krótko 
Szlak by to ;/ niema jak wejść w bałagan po kimś ;( co mnie oczywiście nie tłumaczy

8

arturo proponuję sie martwić o swoje postępowania:)))