Temat: ogłoszenie w Dzienniku Urzedowym UE
1. W przypadku zamówień powyżej progów unijnych ogłoszenie o zamówienie przekazuje tylko do Urzędu Oficjalnych Publikacji Wspólnot Europejskich nie do Prezesa UZP?
2.Termin składnai ofert w dużych postepowaniach w PN nie może byc krótszy niz 45 dni jesli przekaze ogloszenie droga elektroniczną. Tego samego dnia (kiedy przekazałm jedo do WE) albo nastepnego zamieszczam na stornie internetowej i tablicy ogłoszeń. Od ukazania się ogloszenia w Dzienniku Urzedowym WE moge dopiero zamieścić siwz na stronie internetowej. Ale wczesniej na mojej stronie i tablicach jest ogłoszenie o zamówieniu wiec teoretycznie wykonawcy mogą składać protest na ogłoszenie a poźniej drugi protest na ogłoszenie gdy ukaze sie ono w Dzienniku? Wiem ze art. 180 ust. 3 pkt 2) mowi o skladaniu protestów na ogłoszenie i siwz od momentu publikacji ogloszenia w Dzienniku, ale jesli wykonawca złozy protest wczesniej to powinnam go oddalic bo zlożony jest za wcześnie mimo ze moze miec racje czy rozsztrzygnac protest a potem czekac na kolejne od momentu publikacji? Podobna sytuacja ma sie z siwz przeciez jak wywiesze ogłoszenie na tablicach to od tego momentu wykonawcy moga wnioskowac o jej wydanie a wiec moga składac protesty? nie wiem moze ja to zle interpretuję:(
3. jak dlugo trezeba czekac na opublikowanie ogloszenia w Dzieniku Urzedowym UE?