1

Temat: ZP17

Witam mam takie pytanko - jedna oferta brak oświadczenia z art 22, druga z art24, wezwano do uzupełnienia lecz Wykonawcy nie uzupełnili, co wpisać w ZP17 w punktach od 1 do 4?
w druku ZP-17 zamieszczam informację syntetyczną, o charakterze ogólnym  o spełnianiu przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu.
Czy w związku z tym w obu przypadkach w związku z niedostarczeniem oświadczenia z art 22 i 24 należy wpisać ''nie spełnia'' we wszystkich pozycjach?
Wydaje mi się że tak, skoro nie złożył oświadczenia pomimo iż dokumenty na potwierdzenia spełniania posiada nie oświadczył że je spełnia.

2

Odp: ZP17

spotkałam się z teorią. że w zp można wpisać wymagane dokumenty, np oswiadczenie 22, oswiadczenie 24 i inne które wymagałeś. miałbyś sprawe jasną. nie jestem przekonana co do tej metody no ale...
wygaje mi sie, że tak jak mowisz nalezy wpisac "nie spełnia".  na potwierdzenie tych warunków żadałeś oświadczenia i dokumentów. owiadczenia nie otzrymałes a wiec nie spełnia

3

Odp: ZP17

Ja bardziej bym się skłaniał za podawaniem w ZP17 warunków a nie szeregu wymienionych w SIWZ oświadczeń i dokumentów, żądanych na spełnienie tych warunków. Jeśli było napisane w SIWZ że ma być to i to, i mimo wezwania nie uzupełnił, to chyba oczywistym jest że nie spełnia.