1

Temat: Art. 92 ust. 1 pkt 4

Witam

Mam pytanie czy w zawiadomieniu o wyborze oferty najkorzystniejszej piszecie dokładną datę kiedy będziecie zawierać umowę czy określacie po prostu, że umowa będzie mogła być zawArta po upływie ... dni (np. 5, 10 itd.)?

Pytanie może proste, ale u mnie w biurze zrobił się z tego mały problem - każdy chce pisać coś innego.

2

Odp: Art. 92 ust. 1 pkt 4

ja napisałam ogólnie po upływie ... 5 lub 10 dni zostanie zawarta umowa

3

U mnie stosuje się zapis
"Podpisanie umowy nastąpi w okresie nie krótszym niż 10dni od dnia przesłania zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty" oczywiście na zawiadomieniu które zostaje u nas jak i wysłanym przystawiamy pieczątkę z datą nadania co by nie było wątpliwości kiedy wysłano.

4

A jesli nie wykluczono ani odrzucono to można zaraz na 2 dzień ?

5 (edytowany przez hubal 2010-03-11 09:32:26)

daga napisał/a:

Czy w zawiadomieniu o wyborze oferty najkorzystniejszej piszecie dokładną datę kiedy będziecie zawierać umowę ?

Nie, bo konkretna data powinna także odpowiadać drugiej stronie (chyba że już uzgodniona). Moim zdaniem najlepiej wpisać termin.

A jesli nie wykluczono ani odrzucono to można zaraz na 2 dzień? - Raczej nie, chyba że była tylko 1 oferta (por. art.94.2)

6

Jeżeli  postępowanie było prowadzone np. w trybie PN o wartości zamówienia poniżej progu unijnego, to umowę możesz podpisać już następnego dnia, w sytuacji gdy nie wykluczono żadnego wykonawcy i nie odrzucono żadnej oferty.