1

Temat: NOWE POSTĘPOWANIE

Mam pytanie odnosnie daty NOWEgo postepowania po unieważnieniu- brak dwóch ważnych ofert w zapyaniu o cenę. Unieważnienie jest 19.02.2010 wysłane pocztą, czekam 10 dni na odwołanie? tak. Powiedzmy,że postępowanie kończy się 04.03.2010 to czy kolejne postępowanie mogę rozpocząć tego samego dnia? Chodzi mi głównie o wniosek do kierownika itd.??? Czy może tak być?

2

Odp: NOWE POSTĘPOWANIE

mada21 napisał/a:

Powiedzmy,że postępowanie kończy się 04.03.2010 to czy kolejne postępowanie mogę rozpocząć tego samego dnia?

W zasadzie nie.
Dzień kończy się o północy i wraz z nim termin. Nie można wcześniej działać oficjalnie tak, jakby się już skończył (nie dotyczy czynności nieformalnych, przygotowawczych).
Nie rozstrzygam tu, czy podane daty są poprawne.

3

Myślisz, że nie mogę też np. powołać komisji, złożyć wniosku do kierownika??

4

Ja wstrzymałabym sie jedynie z ogłoszeniem postepowania "na zewnątrz". Bo raczej nic się nie stanie, jeśli powołasz komisję, złożysz wniosek do kierownika, a potem nie dojdzie (odpukać w niemalowane wink ) do ogłoszenia postępowania.

5

No tak właśnie zrobiłam. Postępowanie zakończone 04.03., wnioski o nowe postępowanie do kierowanika 04.03 a ogłoszonenie 08.03

6

mada21 napisał/a:

Myślisz, że nie mogę też np. powołać komisji, złożyć wniosku do kierownika??

To akurat możesz. Co najwyżej kierownik nie powinien podpisać z tą datą.

7

no niestety zgodę też mam z datą 04.03. czy to jest duży błąd?

8

mada21 napisał/a:

no niestety zgodę też mam z datą 04.03. czy to jest duży błąd?

Ja uważam, że nie. To jest wewnętrzny dokument, postępowanie faktycznie wszczęto w odpowiednim terminie.