1

Temat: kryteria oceny

witam mam pytanie ?
będę robić przetarg nieograniczony z dopuszczeniem ofert częsciowych na szkolenia chcę podnieść standard tych szkolen. Planuję oceniac przez kilka rodzajow kryteriów;
1 zakres i jakość oferowanego przogramu - nie wiem jaką skale oceny tu dać
2 kwalifikacja kadry dydaktycznej zgodne z kierunkiem szkolenia
- np wykształcenie wyższe 3 pkt,  średnie 2pkt itd;
kwalifikacje: mistrz, czeladnik  2pkt;
doświadczenie zawodowe; od 0-3 lat- 2pkt, od 3 do 5 lat 4 pkt powyżej 5 lat 6pkt.
uprawnienia pedagogiczne : tak 1 pkt., nie 0 pkt
3 wyposażenie uczestników w materiały szkoleniowe
4 posiadane przez instytucją szkoleniową certyfikatu jakości usług
5 koszt szkolenia
czy ja moge ustalic takie kryteria czy sa one nie wskazane?
i co zrobic by jakośc szkolen byla na dobrym poziomie?
z góry dziękuję za podpowiedzi

2

Odp: kryteria oceny

Mam tego typu siwz na usługi szkoleniowe, przetestowany w kilku już postępowaniach, na razie sie sprawdza, podaj maila, to wyślę fragment dotyczący oceny oferty.

3

madza@vp.pl
dziękuje

4

a czy zastrzegarz sobie mozliwość zmiany umowy w zakresie np. liczby osób, przesunięcia terminu realizacji szkolenia?

5

Wysłałam na maila kawałek SIWZ i wzór umowy, może na coś się przydadzą. Co do ilości osób, to nie mam potrzeby zmiany ilości osób, mam zapis, że Wykonawca przeszkoli X osób, ale umowa przewiduje mozliwość rezygnacji kursanta w trakcie kursu, więc wtedy faktyczna ilosć osób będzie mnijesza. Co do terminu, to w umowie daję tylko ostateczny termin zakończenia realizacji umowy, szczegółowy harmonogram wykonawcy przygotowują pod mój opis przedmiotu zamówienia do oferty, umowa ma być realizaowana zgodnie z tym harmonogramem, z zastrzeżeniem możliwość jego zmian, za zgodą zamawijącego.

6 (edytowany przez Apollo 2010-03-17 08:07:28)

...