1

Temat: Nowe postęopwanie

czy jeżeli po wyborze wykonawcy w zakresie jednego zadania ( z 4 przewidzianych , reszta unieważniona PN) gdy wszczynam Nowe postępowanie na 3 zadania, które nie wyszły w pierwszym postępowaniu, muszę w jakiś sposób odnieść się wartości oszacowanej w pierwszym postępowaniu???
czy należe to traktować odrębnie i oszacować na nowo.
moje wątpliwości dotyczą wartości szacunkowej  (dla 3 zadań, które nie wyszły w pierwszym postępowaniu)ustalonej dla Nowego postęowania która łącznie z wartością szacunkową dla zadania, które wyszło w pierwszym postęowaniu może przekroczyć próg unijny.
spowodowane to jest tym, że została podwyższona wartość szacunkowa w przygotowywanym nowym postęowaniu na te trzy zadania.
Czy macie jakieś pomysły???

2

Odp: Nowe postęopwanie

proszę o wszelkie uwagi

3

Dokonujesz ponownego szacunku - nie uzwględniając szacunku pierwszego zadania.

4

też tak myślałam jak MIRAS dopóki przy okazji nie spytałam o to pana z porad prawnych UZP, który powiedzial mi że mimo wszystko dla pozostałaych części stosuję przepisy jak  dla progu, w którym znajdowało się całe zamówienie. a szacunek ma być owszem nowy dla pozostałaych cześci ale w przypadku kiedy stary "straciał ważność". wiem, że Z robią różnie, ja też do momentu uzyskania tej info robiłam jak MIRAS, a teraz robie inaczej i czekam co powiedzą przy kontroli bo szczerze napiszę że już sama nie wiem jak jest poprawnie.

5

agaj napisał/a:

pana z porad prawnych UZP, który powiedzial mi że mimo wszystko dla pozostałaych części stosuję przepisy jak  dla progu, w którym znajdowało się całe zamówienie

He, he dobre smile to ci pan dowcipniś smile

6 (edytowany przez hubal 2010-03-16 12:34:52)

Sprawa nie jest taka zabawna, jeśli się zważy, że wszyscy oglądają się co powie UZP.