1

Temat: Zmaina treści SIWZ

W załączniku do SIWZ wzór umowy podałem termin płatności 14 dni od daty wystawienia faktury. Przedmiotem zamówienia są szkolenia które będą realizowane od kwietnia do grudnia. Termin składani ofert upływa 31.03.2010r. Chciałbym zmienić że płatność będzie realizowana w cześciach po wykonaniu jakby każdego etapu szkloenia w terminie 14 dni od daty wystawienia faktury w % a nie w grudniu po wszystkim. Czy musze zmieniać na BZP specyfikację czy wystarczy zamieścic na stronie internetowej. Czy musze przedłużąc termin na składnaie ofert. No i podstawowe czy to jest zmiana treści ogłoszenia?PILNE

2

Odp: Zmaina treści SIWZ

Jeżeli postępowanie prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego, to zmiana wzoru umowy, który jest integralną częścią SIWZ, zamawiający zobowiązany jest do zamieszczenia zmiany ogłoszenia w BZP - art. 38 ust. 4a ustawy Pzp

3

ależ nie nie musisz dawać  do BZP zmiany ogłoszenie - a niby co bys zmieniał?

4

No własnie też mi się tak wydaje że zmiana umowy nie powoduje treści ogłoszenia o której mowa art 38 ust 4. Wątpliwość zrodziła się tylko dlatego że w nowym ogłoszeniu po nowelizacji z 29.01.2010r. jest pytanie czy przewiduje się istotne zmiany umowy względem oferty którą wybrano.

5

ale przecież ty nie będziesz zmieniał tej umowy po jej podpisaniu tylko już teraz - tj. modyfikujesz siwz

6

chyzy1 napisał/a:

1) Czy musze zmieniać na BZP specyfikację   2) czy wystarczy zamieścic na stronie internetowej.  3) Czy musze przedłużąc termin na składnaie ofert.  4) czy to jest zmiana treści ogłoszenia?

1) Jeśli faktycznie jest na BZP, to tak
2) patrz p.1
3) według mnie - nie
4) jeśli w ogłoszeniu były dane, które teraz zmieniamy, to koniecznie też tam, a jeśli nie było, to nie ma co zmieniać.

7

Niezły wątek... smile smile smile