Temat: usługa opracowania SIWZ - cpv???
Bardzo proszę o pomoc. Nie wiem, jaki kod cpv powinnam przyporzadkować zamawiając usługe opracowania SIWZ pod klucz przez zewnetrzną firmę
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bardzo proszę o pomoc. Nie wiem, jaki kod cpv powinnam przyporzadkować zamawiając usługe opracowania SIWZ pod klucz przez zewnetrzną firmę
Generalnie: 79111000-5 Usługi w zakresie doradztwa prawnego
Szczegółowo: .... Usługi w zakresie .... (w zależności od przedmioty zamówienia)
Dziękuję, Na Ciebie zawsze mozna liczyć. Zerknij, jezeli możesz na moje zapytanie dot stosowania PZP, Pytałam zasady stosowania trybów zgodnie z PZP, ale dla postępowań poniżej 14 000 eur. Ciekawa jestem Twojej opinii
A poza tym, czy taka usługa po nowelizacji (dot ..prawnych) może mieścić się w pojeciu usługi niepriorytetowej, dla której mozna tryb WR zasatosobać bez pytania.
A poza tym, czy taka usługa po nowelizacji (dot ..prawnych) może mieścić się w pojeciu usługi niepriorytetowej, dla której mozna tryb WR zasatosobać bez pytania.
W przypadku usług niepriorytetowych możemy obecnie skorzystać jedynie z trybu negocjacji z ogłoszeniem, dialogu konkurencyjnego i licytacji elektronicznej, bez obowiązku spełnienia przesłanek ich zastosowania.
Tylko niewielka część usług prawniczych, określonych w art. 5 ust. 1b Pzp jest zwolniona z obowiązku stosowania przesłanek zamówienia z wolnej reki (usługi prawnicze polegajace na wykonywaniu zastępstwa procesowego lub doradztwie prawnym w zakresie zastępstwa procesowego lub jeżeli wymaga tego ochrona ważnych interesów i praw Skrabu Państwa).
Ok
Bardzo dziękuję
Pozdrawiam z Gdyni
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc