Temat: szacowanie dokumentacji projektowej
Czy ktos z Was może mi podpowiedzieć jak oszacować wykonanie dokumentacji projektowej? Bo u mnie oczywiście dział techniczny umywa ręce
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych → szacowanie dokumentacji projektowej
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ktos z Was może mi podpowiedzieć jak oszacować wykonanie dokumentacji projektowej? Bo u mnie oczywiście dział techniczny umywa ręce
Czy moko zna Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 18 maja 2004 r. w sprawie określenia metod i podstaw sporządzania kosztorysu inwestorskiego, obliczania planowanych kosztów prac projektowych oraz planowanych kosztów robót budowlanych określonych w programie funkcjonalno-użytkowym (Dz. U. Nr 130, poz. 1389) i nie wie jak je stosować, czy może ma inne problemy?
Rozporządzenie znam ale wyddaje mi sie, ze oszacowac powienien dział techniczny
Czyżby zapytanie o kompetencje? Niewiele możemy pomóc...
Jeśli zaś o szacowanie, to może dział techniczny ma jakieś pomocne materiały np. biuletyny z cenami robót. Jeśli nie, to postarać się w którymś z wydawnictw, odczytać tam ceny najbardziej pasujące do naszego zadania, przyjąć ułamek ceny zgodnie z rozporządzeniem, spisać notatkę (podać tytuł broszury, nr tabeli, krótkie wyliczenie itp.) i po sprawie.
Czy wystarczy?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc