1

Temat: ogłoszenie w negocjacjach z ogł.

Witam, przygotowuję postępowanie na wykonanie projektu budowlanego w trybie negocjacji z ogłoszeniem.
1.Czy mogę żądać, aby jako potwierdzenie należytego wykonania usługi wskazanej w wykazie usług Wykonaca załączył wykonane przez siebie prokjekty budowlane odpowiadające charakterem mojemu zamówieniu ?
2. Czy mogę przyznać punkty za dołączenie takiej dokumentacji ( im więcej projektów tym więcej punktów), bo muszę jakoś ocenić spełnienie warunków udziału przez poszczególnych wykonawców?
3. A może podłączyć to pod "dokumenty potwierdzające że oferowane usługi odpowiadają określonym wymaganiom"? ale nie wiem czy to miałoby sens bo przecież projekt który powstanie i tak będzie zupełnie inny.
Problem polega na tym, że kierownik chce żeby W. dołączyli takie projekty bo chce dokonać subiektywnej oceny na zasadzie "podoba się/nie podoba się" i przyznać im punkty. Nie będzie bowiem tracił czasu na rozmowy z architektem, którego projekty mu się nie podobają. Nie bardzo widzę możliwość takiej oceny bo warunki udziału powinny być chyba oceniane obiektywnie, np. ilość wykonanych projektów o podobnym charakterze. Co o tym myślicie? Jakie zaproponować warunki i jak je ocenić?

2

Odp: ogłoszenie w negocjacjach z ogł.

Dobrzy projektanci mają dość innych zamówień i nie kwapią się do tych publicznych,  a jeśli do tego żądać kopii całych projektów to czarno widzę sukces. Oj, czarno.
W celu wstępnego posortowania wykonawców ja bym punktował obiekty zbliżone do planowanego (kubatura, ilość obiektów, ilość projektów), tym wyżej, im bardziej zbliżone.