1

Temat: wykonanie podziałów geodezyjnych

witam smile
czy do wykonania podziałów geodezyjnych można zastosować ZOC? do wydania mamy 28.000 brutto (jest to poniżej 6.000 Euro, ale postępowanie chyba trzeba przeprowadzić, bo prawdopodobnie do końca roku jakis inny podział może nastąpić).

jakoi kod z CPV by tu najlepiej pasował?

rok temu mieliśmy kłopot bo wpłynęła tylko jedna oferta więc ZOC trzeba było unieważnić. potem kolega zrobił PN. nie wpłynęła żadna oferta. i udzielił zamówienia z wolnej ręki.

jaką kolejnośc obrać, żeby nikt podczas kontroli nie przyczepił się.

pozdrawiam

2

Odp: wykonanie podziałów geodezyjnych

szad napisał/a:

witam smile
czy do wykonania podziałów geodezyjnych można zastosować ZOC? do wydania mamy 28.000 brutto (jest to poniżej 6.000 Euro, ale postępowanie chyba trzeba przeprowadzić, bo prawdopodobnie do końca roku jakis inny podział może nastąpić).

jakoi kod z CPV by tu najlepiej pasował?

rok temu mieliśmy kłopot bo wpłynęła tylko jedna oferta więc ZOC trzeba było unieważnić. potem kolega zrobił PN. nie wpłynęła żadna oferta. i udzielił zamówienia z wolnej ręki.

jaką kolejnośc obrać, żeby nikt podczas kontroli nie przyczepił się.

pozdrawiam

1. Nie sądzę, by ZOC było dobrą decyzją. Ustalone standardy i powszechnośc dostępu wink

2. Kod CPV polecam własnym poszukiwaniom

3. WR (art. 67 ust. 1 pkt. 4 jest możliwe tylko, gdy:
    a) jeden z przetargów był w trybie PN lub PO - nie wyszedł
    b) następny tryb negocjacyjny, np. NBO - nie wyszedł
    c) dopiero WR

3

proponuje PN , firmy sa na rynku wiec nie mozesz zakladac ze nie wyjdzie post. ZOC mysle ze nie jest tu stosowne.   
moze dodatkowo jakies ogloszenie w prasie np fachowej?? to powinno pomoc. lub wiesz inne niepolecane metody.... np daj znac do jakiegos stowarzyszenia geodetow....

CPV 74.27.40.00-0 ? usługi sporządzania map.

4

ogólnie to mam problem z tą sprawą. panie z geo oszacowały, że wyniesie to 29.000 tys. brutto (ok. 23.770 netto = 5.418 Euro), czyli ustawy nie trzeba by tu stosować. na dzień dzisiejszy nie ma w planie finansowym następnego podziału nieruchomości.

czy w tym przypadku zawarcie umowy z wykonawcą, który robi przeważnie dla nas te podziały, bez stosowania ustawy jest poprawne?

czy mimo wszystko, należałoby się zorientować na rynku, kto jakie stawki proponuje?

a co w przypadku, gdyby za jakiś czas wyszła potrzeba dokonania nie zaplanowanego podziału?

szkoda, że ta stawka 6.000 nie została już podniesiona do 14.000.
czy ktoś wie kiedy jest palnowana nowelizacja ustawy Pzp?

5

Słyszałem pogłoski, ze nowela ma wejść w drugim kwartale, więc pewnie nie wcześniej niż 1 kwietnia big_smile. Chociaż wcześniej mówiło się o 1 marca, ale cóż są ważniejsze sprawy np. kto jest ojcem dziecka Anety Krawczyk? Kogo wykreślono? Kto jest durniem ? Itp.. Oj te nasze władze sad

6

romek2w napisał/a:

Słyszałem pogłoski, ze nowela ma wejść w drugim kwartale, więc pewnie nie wcześniej niż 1 kwietnia big_smile. Chociaż wcześniej mówiło się o 1 marca

Nie wiem kto tak mówił. Ja mówiłem ze najwczesniej 1 czerwca.

7

Piotrek  pewnie ma rację w końcu czerwiec to II kwartał jeszcze. No chyba, że się nasi mocodawcy zbiorą. Ale na to bym nie liczył sad.

8

romek2w napisał/a:

Piotrek  pewnie ma rację w końcu czerwiec to II kwartał jeszcze. No chyba, że się nasi mocodawcy zbiorą. Ale na to bym nie liczył sad.

No przecież dzisiaj sie własnie zebrali. A w zeszłym tygodniu nawet dwukrotnie.
Ale i tak wejdzie w zycie w czerwcu.

9

będę śledzić, który z Was był bliższy prawdy. Ja obstawiam koniec kwietnia wink

10

Zbiorą się - czytaj zanim zaakceptyją wszystkie poprawki, o ile wiem na pierwszym posiedzeniu 10-01-2007 zaakceptowali 13 z 48 oby to nie było złą wróżbą hmm