Temat: Ogłoszenie o udzieleniu zamówienia
W sekcji IV. 6 Informacja o cenie wybranej oferty należy podać cenę netto cz brutto ?
Pod rządami poprzedniego Ogłoszenie nalezało podawac cene netto, a teraz nic nie piszą czy ( bez VAT) czy z VAT?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Ogłoszenie o udzieleniu zamówienia
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W sekcji IV. 6 Informacja o cenie wybranej oferty należy podać cenę netto cz brutto ?
Pod rządami poprzedniego Ogłoszenie nalezało podawac cene netto, a teraz nic nie piszą czy ( bez VAT) czy z VAT?
należny podać cenę brutto
Może mnie ktoś odesłać do jakiegoś dokumentu, z którego to wynika? Faktycznie, poprzednio brało się cenę netto.
I jak się ma w takim razie sens podawania wartości szacunkowej netto i jednoczesne podawania ceny brutto? Przecież to chyba powinno służyć np celom porównawczym...
I jak się ma w takim razie sens podawania wartości szacunkowej netto i jednoczesne podawania ceny brutto? Przecież to chyba powinno służyć np celom porównawczym...
Czemu to ma służyć, to lepiej nie wnikaj Faktem jest natomiast, że:
- wartość podajesz bez VAT (o oczym informacja w ogłoszeniu)
- cenę podajesz brutto:
po 1 dlatego że brak jest informacji jak w przypadku wartości (ze bez Vat)
po 2 dlatego że zgodnie definicją ceny, zawartą w ustawie o cenie, cena jest (...)
Dzięki, tak mi się właśnie wydawało że punktem wyjścia będzie definicja ceny ale chciałem się upewnić.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc