1

Temat: Modyfikacja treści SIWZ

Czy można najpierw przedłużyć termin składania ofert bo już  wiem, że zmiany jakie muszą nastąpić wymagają przesunięcia terminu, a jest to na dzień przed pierwotnym terminem składania, a następnego dnia zamieścić zmiany do SIWZ. Nie zdążyłam przygotować i modyfikacji i przesunięcia w jednym piśmie było to przed końcem dniówki.

2

Odp: Modyfikacja treści SIWZ

Raczej nie, wydaje mi się, najpierw zmiana SIWZ (podyktowana odpowiednią przyczyna), a następnie przedłużenie terminu składnia ofert, i tutaj rodzi się pytanie?, czy przedłużenie terminu składania ofert musi być zawsze powiązane z modyfikacją SIWZ ?

3

justi1977 napisał/a:

Czy można najpierw przedłużyć termin składania ofert bo już  wiem, że zmiany jakie muszą nastąpić wymagają przesunięcia terminu, a jest to na dzień przed pierwotnym terminem składania, a następnego dnia zamieścić zmiany do SIWZ.

Możesz przedłużyć TSO przed zmianą treści SIWZ, z tym że jezeli w wyniku zmiany treści bedzie potrzeba przedłużenia TSO - to ponowne przedłużenie.

4

Marcel napisał/a:

czy przedłużenie terminu składania ofert musi być zawsze powiązane z modyfikacją SIWZ ?

Moim zdanie nie musi. Patrz wyżej.