Temat: Pełnomocnictwo po nowemu
Wzywając do uzupełnienia pełnomocnictwa mogę opisać jakie konsekwencje grożą Wykonawcy jeśli go nie złoży?
Już mi się miesza, bo po zmianie przepisów nie moge się odnaleźć.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wzywając do uzupełnienia pełnomocnictwa mogę opisać jakie konsekwencje grożą Wykonawcy jeśli go nie złoży?
Już mi się miesza, bo po zmianie przepisów nie moge się odnaleźć.
Możesz.
Kiedyś się powoływało na art. 24 ust. 2 pkt 3 a teraz na co?
1. Kiedyś się powoływało na art. 24 ust. 2 pkt 3
2. a teraz na co?
Wykonawca powinien złożyć pełnomocnictwo pod rygorem odrzucenia jego oferty.
1. Ja się nie powoływałem.
2. Kiedyś i teraz - można tylko na 89.1.8
Wykonawca powinien złożyć pełnomocnictwo pod rygorem odrzucenia jego oferty.
1. Ja się nie powoływałem.
2. Kiedyś i teraz - można tylko na 89.1.8
Jest nieważna na mocy odrębnych przepisów? Tzn jakich?
Przez ?odrębne przepisy?, o których mowa w art. 89 ust. 1 pkt 8 należy rozumiec przede wszystkim przepisy kodeksy cywilnego traktujace o czynnosciach prawnych (bodajże art. 56 i nast.) i o wadach oswiadczenia woli (art. 82 i nast.), które majace zastosowanie w postepowaniu o udzielenie zamówienia (art. 14).
Ja dawniej robiłam tak:
"Niedopełnienie obowiązku spowoduje wykluczenie Wykonawcy z postępowania na podstawie art. 24 ust. 2 pkt 3 ustawy i odrzucenie jego oferty na podstawie art. 89 ust 1 pkt 5 ustawy."
To żle?
Ja dawniej robiłam tak:
"Niedopełnienie obowiązku spowoduje wykluczenie Wykonawcy z postępowania na podstawie art. 24 ust. 2 pkt 3 ustawy i odrzucenie jego oferty na podstawie art. 89 ust 1 pkt 5 ustawy."
To żle?
To o czym piszesz to tylko błąd w pouczeniu. Czy korzystałaś z ww. przepisów do wykluczenia/odrzucenia?
w art.24 - DZIURA odrzuciłabym na podstawie tak jak MIRAS i ile spełnia warunki udziału w postępowaniu , konsekwencją jeżeli nie uzupełni jest zabranie wadium o ile było wymagane
Nie zdarzyło mi się... chyba
Nie zdarzyło mi się... chyba
Na pocieszenie... nawet gdyby... to czy wykluczenie/ odrzucenie (wg Ciebie), czy odrzucenie (wg mnie) - końcowy efekt taki sam.
Dzięki MIRAS;)
Ma dylemat z pełnomocnictwem dla dwóch ludzi z banku udzielającego nam kredytu. Nie mają osobnych pełnomocnictw, ale w KRS-ie są wpisani jako "upoważnieni do składania oświadczeń woli w zakresie praw i obowwiązków majątkowych banku XX oddział YY w miejscowości ZZ(i tu wpisane nazwisko dyrektora). Ponandto jeden z nich jest upoważniony do kierowania bieżącą działalnością banku pod nieobecność dykektora banku (dotyczy osoby zastępującej dyrektora)". Złożoną ofertę podpisali razem.
I treraz nie wiem czy wzywać do uzupełnienia pełnomocnictw czy wystarczy zapis w KRS.
Co to znaczy "bieżąca działaność banku" - przecież udzielanie kredytów to jest właśnie to.
Jak do tego podejść?
Pozdrawiam
Justine
Jak do tego podejść? Spokojnie. Wypełnić co każą, podpisać, załączyć co trzeba, przekazać wszystko, ewentualnie zapytać czy wszystko w porządku, a potem czekać na przelew
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc