1

Temat: kilka pytań do sprawozdania

mam kilka pytań do rocznego sprawozdania:
1. ujmuję tylko zawarte umowy od 01.01.2006 do 31.12.2006 ? w przypadku gdy postepowanie rozpoczęło się w roku 2006 a umowa została podpisana w 2007 to nie ujmuję takiego postepowania?

2. jak postepować z zamówieniami dodatkowymi. moja jednostka robila PN na roboty budowalne wartość netto 70.000 po zakończeniu przetargu okazalo sie ze trzeba zrbić dodatkowe prace - zapis o dodatkowych zamówieniach zawarty był w siwz i w trybie z wolnej reki przperowadzono negocjacje z jednym wyk. (tym samym co wygral PN) - wartość zamówień dodatkowych 7.000 zl netto czy zamówienia dodatkowe ujmuje jako oddzielne posteowanie z instrukcji do sprawozdania wynika ze tak , ale to moje zamówienie dodatkowe nie przekroczyło 6.000 euro wiec nie ujmowac tego wogolne?

2

Odp: kilka pytań do sprawozdania

1. ujmiesz je za rok w sprawozdaniu za 2007
2. do zamowien ponizej 6000 euro nie stosujesz ustawy, wiec i przepisow o sprawozdaniach

3

2. no ale to jest zamówienie dodatkowe robione w ramach podstawowego

4

I cóż stąd jak jest udzielone odrębną umową

5

oki rozumiem i dzieki

6

no ale z tego wniosek taki ze jesli robie zamwienie dodatkowe w ramach podstawowego i jesli jego wartość jest poniżej 6000 euro to nie stosuje ustawy?

7

Słuszny wniosek:)

8

dziwne smile
a jeszcze jedno pytanko do sprawozdania mam:)
w ubiegłym roku zamawialiśmy:
krzesła
mebe kuchenne
meble burowe
było to postepowanie udzielana w częsciach - tzn. oszacowano wspolnie ale robiono w róznych terminach każda z zawartych umów jest poniżej 6000 euro (ale calość zadania przekracza tą sumę) czy powinnam je połączyc do sprawozdania i wykazac jako jendo postępowanie czy oddzielne postepowania poniżej 6000 euro

9

Wykazujesz jedno postępowanie

10

podobna sytuacje mam ze sprzetem komputerowym
kupilismy komputery za netto 43.000 planowalismy wydac wiecej
a ze zostaly pieniadze to pozniej kupilismy monotory - 1.400 zl netto (oddzielne posteppowanie)
no i na koniec zakupiono urzadzenie zabezpieczajace sieć - wartosc 6000 zł
pytanie czy monitory i urzadzenie zabezpieczajace wykazywac w sprawozdaniu?

11

Marko napisał/a:

Wykazujesz jedno postępowanie

Nie jestem tego pewien.
Wyjaśnienie UZP (jak zwykle bełkotliwe) mówi tylko o ofertach częściowych, a nie o zamówieniu udzielanym w częściach stanowiących odrębne postępowania.

12

no wlasnie:) i co zrobić ? jak zwykle życie pisze rózne scenariusze:) a uzp nie potrafi TEGO PRZEWIDZIEC