1

Temat: brak ceny oferty

Firma złozyła ofertę pdając dane do obliczenia, ale nie obliczyła ceny i nie wpisała jej słownie w Formularzu oferty.
Ponadto w ofercie w miejscach wykropkowanych nie podała liczbowo (procentowo) oferowanego upustu, tylko wpisała kreskę. Inni wpisali 0.

Co mam zrobić z taką ofertą.

Ponadto Wykonawca w ofercie nie przedstawił wymaganych usług zasłaniając się tajemnicą handlową. Rozumiem, że mógł je utajnić, ale to nie żadne usługi wojskowe!!!!!!!!!!!!

2

Odp: brak ceny oferty

DB25 napisał/a:

1. Firma złozyła ofertę pdając dane do obliczenia, ale nie obliczyła ceny i nie wpisała jej słownie w Formularzu oferty.
2. Ponadto w ofercie w miejscach wykropkowanych nie podała liczbowo (procentowo) oferowanego upustu, tylko wpisała kreskę. Inni wpisali 0.

Co mam zrobić z taką ofertą.

3. Ponadto Wykonawca w ofercie nie przedstawił wymaganych usług zasłaniając się tajemnicą handlową. Rozumiem, że mógł je utajnić, ale to nie żadne usługi wojskowe!!!!!!!!!!!!

1. Do odrzucenia.
2. Jest ok.
3. Wezwanie do złożenia wykazu usług.

Reasumując:

Oferta do odrzucenia.

3

Dziękuję.
Bardzo proszę powiedz mi, czy o tym, ze odrzucamy jego ofertę można mu napisać od razu , czy ma czekać i razem z informacją o wyborze najkorzystniejszej się dowie - tzn. tak , jak każe PZP?

4

odrzucam ,rozumiem, jako niezgodną z SIWZ?

5

DB25 napisał/a:

i razem z informacją o wyborze najkorzystniejszej się dowie - tzn. tak , jak każe PZP?

Tak jak każe PZP.

6

DB25 napisał/a:

odrzucam ,rozumiem, jako niezgodną z SIWZ?

Tak,a w porywach nawet z ustawą PZP... choć pewnie się znajdą osoby z odmiennymi poglądami. Poczekaj, poczytaj, podejmij decyzję....

7

Dzięki. Lecę gotować obiad

DB