Temat: Zamówienie z WR bez ogłoszenia jedynie z klauzulą w umowie.
Sytuacja przedstawia się następująco.
Zamierzam zawrzeć umowy na świadczenie usług dystrybucji energii elektrycznej bez wszczynania, zawiadomienia, negocjacji z wolnej ręki. Mam tutaj do czynienia z monopolem naturalnym w dodatku gdzie wszytsko od a do z jest regulowane w 100 % prze ustawy, rozporzadzenia i URE..
Zamierzam z jedynie w umowie zawrzeć klauzulę, iż umowa na czas nieokreślony została zawarta z wolnej ręki.
Czy takie coś jest do przyjęcia, zwłaszcza na fakt iż Wykonawca który wygrał przetarg na obrót energią elektryczną został zobowiązany do " Wykonawca zobowiązuje się doprowadzić do zawarcia przez Zamawiającego z OSD umowy dystrybucyjnej, zgodnie z załączonym do niniejszej Umowy pełnomocnictwem, tj. w szczególności przygotować niezbędne dokumenty i przedłożyć Zamawiającemu do podpisania, o ile Zamawiający nie jest już stroną samodzielnej umowy dystrybucyjnej."
Dokumentami do przedłożęnia wedługh mnie jest już umowa a nie papierki, które trzeba wypełnić przy zamówieniu z wolnej ręki.
Chyba Wykonawca nie jest zobowiązany do przeprowadzenia za mnie negocjacji gdzie nic nie można negocjować ?
Prośba o pilną pomoc.