Temat: uzupełnianie dokumentów
Jeden z oferentów nie dołączył do oferty harmonogramu wykonywania robót, czy mogę wezwać go do uzupełnienia z art. 26 ust. 3 ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeden z oferentów nie dołączył do oferty harmonogramu wykonywania robót, czy mogę wezwać go do uzupełnienia z art. 26 ust. 3 ?
witam, ja bym nie wzywala, zgodnie z ustawa art 26 ust 3 Zamawiający wzywa wykonawców, którzy w określonym terminie nie złożyli wymaganych przez zamawiającego oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w art. 25 ust. 1, lub którzy nie złożyli pełnomocnictw, z kolei art. 25 ust. 1 mowi o dokumentach i oświadzceniach potwierdzających spełnieneiw arunków udziału są to dokumnty typu- oświadczenie z art 22, zus, us, polisa...
oferta niezgodna z siwz i podlega odrzuceniu
Mam pytania pomocnicze: do czego w ofercie jest potrzebny harmonogram, jak sprawdzić jego poprawność, co stoi na przeszkodzie uzgodnić go później, czy każda kartka z napisem ?harmonogram? wystarcza?
A ponadto: co stoi na przeszkodzie - poza wygodnictwem - by zamawiający sam ustalił zasady wypłacania obowiązkowych (!) zaliczek lub załączył swój harmonogram do siwz??? W ten sposób oszczędziłby sporo zbędnej pracy bliźnich, a efekty miałby idealne, nie takie jak tu.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc