1 (edytowany przez ewka 2007-02-22 07:36:31)

Temat: Sprawozdanie roczne

Jestem w zamówieniach od półtora miesiąca, sporządzam Sprawozdanie roczne i nie wiem jak mam określić wartość zamówienia na "udzielenie kredytu bankowego". Wartość kredytu 1,5 mln zł, 5 lat kredytowania, marża 0,14%. prowizja od transzy 0%. Czy możecie coś poradzić?

2

Odp: Sprawozdanie roczne

ewka napisał/a:

Jestem w zamówieniach od półtora miesiąca, sporządzam sprawozdanie roczne i nie wiem jak mam określić wartość zamówienia na "udzielenie kredytu bankowego". Wartość kredytu 1,5 mln zł, 5 lat kredytowania, marża 0,14%. prowizja od transzy 0%. Czy możecie coś poradzić?

wartość zamówienia na te usługi określa art. 34 ust.4 - opłaty, prowizje, odsetki i inne podobne świadczenia

3

Odp: Sprawozdanie roczne

ewka napisał/a:

Jestem w zamówieniach od półtora miesiąca, sporządzam sprawozdanie roczne i nie wiem jak mam określić wartość zamówienia na "udzielenie kredytu bankowego". Wartość kredytu 1,5 mln zł, 5 lat kredytowania, marża 0,14%. prowizja od transzy 0%. Czy możecie coś poradzić?

Przede wszystkim musisz odróżnić wartość zamówienia (szacowaną przed wszczęciem postepowania) od wartości umowy (wynikającej z zawartej umowy).