1

Temat: data ogłoszenia a data akceptacji SIWZ

czy ogłoszenie o zamóweiniu PN musi być ogłoszonę w tej samej dacie co zatwierdzona przez kierownika SIWZ???
bo np. mam SIWZ zatwierdzony 26 kwietnia, a ogłoszenie zamieszczam 27 kwietnia.

2

Odp: data ogłoszenia a data akceptacji SIWZ

a) nie musi
b) jest ok

3

wszyscy są takiego samego zdania:)???

4

Czy w SIWZ jest już zawarta data otwarcia ofert?

5

tak a co?

6

...a kierownik o tym wie, ze akceptuje 26, a Ty masz zamiar wszczac postepowanie 27 ???

7

a co do tega ma wiedza kierownika skoro zaakceptował siwz (powiedzmy że zrobił to wczoraj na koniec dnia i nie było fizycznej możłiwości wczoraj zamieścić ogłoszenmia) przecież wszystkie terminy liczymy od dnia wszczęcia postępowania a nie od daty zatwierdzenia SIWZ.

8

... a to że kierownik zaakceptował SIWZ 26.4 w ktorym byl TSO na 06.05 (9 dni) - uznając to za niezbedne minimum, a Ty zamieszczasz 27.04 i de facto (bez wiedzy kierownika) skraczasz ten termin o 1 dzień smile

9

Miras a skąd Ty posiadasz taką wiedzę że TSO przewidziany jest na 6 ???????

10

Zatwierdzałem SIWZ - to wiem. tongue

11

dobre:)

12

and1 napisał/a:

czy ogłoszenie o zamóweiniu PN musi być ogłoszonę w tej samej dacie co zatwierdzona  SIWZ???

Nie musi.
Daty dokumentów nie powinny przekraczać daty ogłoszenia. Dla mnie jest oczywiste, że najpierw wszystko się przygotowuje i zatwierdza, co wymaga określonego czasu i nie można wymagać (zaplanować) załatwienia w ciągu 1 dnia.

13

... dlatego w SIWZ, tam gdzie sa daty najlepiej zostawić wykropkowane miejsca smile