26 (edytowany przez kamil.grzeszczyk 2010-04-28 12:03:52)

Odp: brak podpisu na oświadczeniu o braku podstaw do wykluczenia

Napisz coś od siebie smile smile

Ja ostatnio pisałem coś w stylu że w oparciu o załączone do oferty dokumenty, Zamawiający nie może ocenić czy oferta została złożona przez osoby posiadające odpowiednie umocowanie prawne - tutaj powołujesz się na zapis w SIWZ (mam nadzieję że jest) że musi być załączone pełnomocnictwo zawierające : 1)wskazanie osoby 2)zakres oraz że ma być wystawione przed TSO smile

Coś w tym stylu.

I jeszcze wracając do tematu:

Ja mam taki zapis w SIWZ:
5.    Przyjmuje się, że pełnomocnictwo do złożenia oferty upoważnia również do poświadczenia za zgodność z oryginałem kopii wszystkich dokumentów składanych wraz z ofertą, chyba, że z treści pełnomocnictwa wynika co innego.

27

Mam zapisy, ale jeśli chodzi o wykonawców składających ofertę wspólnie (konsorcjum).
;/

28

ACO TO JEST OFERTA ? Jeżeli było napisane " oferta przetargowa" to dla mnie jest to jednoznaczne  - ofertę przetargową stanowi zawartość koperty czy opakowania , którą składa Wykonawca - nie mylić z formularzem ofertowym   (i ofertę tę może to być tylko ten formularz a resztę uzupełni na wezwanie oprocz wadium )
Jakaś dziwna wąska interpretacja

29

Wadium może wnieść pełnomocnik lub zupełnie ktoś inny ale z zaznaczeniem że w imieniu właśnie firmy X która startuje w przetargu.

30

No dobrze - został mi ten punkt programu ;/

Pełnomocnik ma upoważnienie do podpisania oferty i zobowiązań  przetargowych.
Podpisał oświadczenie z art. 24.

Prawidłowo / nie prawidłowo