1

Temat: zwrot wadium

pierwotny termin związania z ofertą do 21.04.2010r, nie wyraziliśmy zgody na przedłużenie terminu związania z oferta o kolejne 60 dni, kiedy zmawiający powinien zwrócić nam wadium? Nie otrzymaliśmy pisma że nas odrzucają i wykluczają z postępowania przetargowego...

2

Odp: zwrot wadium

magda19831 napisał/a:

Nie otrzymaliśmy pisma że nas odrzucają i wykluczają z postępowania przetargowego...

... no to pewnie tez nie otrzymaliscie pisma o wyborze oferty/ uniewaznieniu postepowania. Pozostaje czekac.

3

dokładnie, nic nie dostaliśmy poza pismem w którym proszą nas o przedłużenie terminu związania z ofertą, gdyż nie mają pieniędzy na realizację zadania i może uda im się uzbierać brakująca kwotę....a wadium nie małe bo 30.000zł

4

Ja bym zwrócila niezwłocznie tj. na następny dzień po upływie pierwotnego terminu , po noweli ustawodawca nie zezwala na przetrzymywanie wadium

5

PONADTO CHYBA POUCZYLI ,ŻE POD RYGOREM WYKLUCZENIA Z POSTĘPOWANIA - NIE WYRAZIŁAS ZGODY JESTEŚ WYKLUCZONA
Ponadto jak się tak zastanowiłam i poczytałam to wielka dziura jest w tym temacie i chyba przychylam się do stanowiska Mirasa - trzeba czekać  ( a to chore jest)

6

myszy1953 napisał/a:

Ponadto jak się tak zastanowiłam i poczytałam to wielka dziura jest w tym temacie i chyba przychylam się do stanowiska Mirasa - trzeba czekać  ( a to chore jest)

Trzeba, trzeba...