1

Temat: umowa

jak myślicie jakie są konsekwencje zapisu w zawiadomieniu o wynikach postępowania typu: zamawiający na podst. art. 94 ust 2 PZP podaje jako przewidywany termin zawarcia umowy dzień 12 marca 2010 r. a w rzeczywistości z powodu przez niego np. nie zawinionego zawiera umowę np 14 marca????

2

Odp: umowa

Zamawiajacy zgodnie z art. 92.1.4 zawiadamia o terminie, PO KTÓREGO UPŁYWIE umowa może zostać zawarta.

3

no tak ale w opisanej przezemnie sytuacji nie odrzucono żadnej oferty oraz nie został wykluczony z postępowania żaden wykonawca a postępowanie prowadzone było w trybie PN poniżej progu.
W zw. z powyższym zamawiający okreśłił przewidywany termin zawarcia umowy i czy w takiej sytuacji prawidłowa jest sytuacja opisana w moim wcześniejszym poście???
ps. wiem że literalne brzmienie przepisu mówi o terminie, po którego upływie może zostać zawarta umowa w spr. zamówienia publicznego.

4 (edytowany przez joanna99 2010-04-29 12:24:21)

Dla mnie wyrażenie przewidywany termin oznacza to samo co planowany termin, czyli taki, który moze jeszcze ulec zmianie. Nie widzę problemu w tym, że umowa została zawarta po przewidywanym wcześniej przez zamawiajacego terminie.

5

ok. ja to też tak interpretuję ale chciałem poznac wasze stanowisko;)