1

Temat: załącznik

wykonawca załączył do oferty załacznik z opisem przedmiotu zamówienia, który nie był wymagany. Ale w tym załaczniku dokonałam jednej zmiany opisu, której ten wykonawca nie uwzględnił i teraz nie wiem co z tym zrobić. Czy nie zwracać uwagi jako dokument nie wymagany czy może zwrócić się o wyjasnienia, tylko jakie?

2

Odp: załącznik

a co zrobisz jak Ci nie wyjaśni , nadgorliwość gorsza niz ...

3

a no właśnie. Tylko zastanawiam się jak potem wyegzekwuję taki sprzęt jaki opisałam. Wykonawca może się upierać ze on dostarczył to co było w opisie w ofercie.

4

popraw na podstawie art. 87 ust.2 pkt.3 , na ttę poprawkę  musi wyrazić zgodę a jeżeli nie wyrazi odrzucasz na podstawie art.89 ust.1 pkt.7

5

nawet jeśli jest to dokument, który nie był wymagany?

6

cyt: " jak potem wyegzekwuję taki sprzęt jaki opisałam. Wykonawca może się upierać ze on dostarczył to co było w opisie w ofercie."
nie wiem na czym polega omyła można jeszcze poprawić jako oczywistą omyłkę pisarską i napisać sobie notatkę ,że porawiono z obawy ,że może zaistnieć sytuacja jak w wierszu wyżej

7

w opisie miałam ze wymagam łączniki do makaronów - 10 szt
po pytaniach dodałam, że wymagam 5 łączników z 2 otworami, 5 łaczników z 4 otworami. Była to zmiana siwz.

8

Zostaw to w spokoju dokument nie był wymagany i tyle.

9

Też jestem tego zdania. Zostaw ofertę w spokoju.

10

gosiaa24 napisał/a:

wykonawca załączył do oferty załacznik z opisem przedmiotu zamówienia, który nie był wymagany. Ale w tym załaczniku dokonałam jednej zmiany opisu, której ten wykonawca nie uwzględnił i teraz nie wiem co z tym zrobić.

Czy z treści oferty wynika, że wykonawca zobowiazauje sie wykonać zamówienie zgodnie z SIWZ?