Temat: oszacowanie wartości
Czy w ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia w rubryce, wartość zamówienia (bez VAT) podaje się wartość bez amówień uzupelniających?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy w ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia w rubryce, wartość zamówienia (bez VAT) podaje się wartość bez amówień uzupelniających?
Obstawiam że bez.
Podaje się wartość z podpisanej umowy.
Marcel - pytanie dotyczyło sekcji: IV.5. Ty mówisz o IV.6.
Sadzę że chodzi o szacunkową wartość zamówienia w tej właśnie sekcji, jeżeli tak to należy w nim ująć wartość zamówień uzupełniających.
... nie będe nic pisał żeby dalej nie mieszać i brnąć sam nie wiem w co - nie rozumiem kompletnie o co Ci chodzi Marcel. Ja napisałem już swoją opinię: "Obstawiam że bez."
Chodzi mi właśnie o tą sekcję, z tego co pamiętam należy tam wpisać szacunkową wartość zamówienia, a szacunek powinien obejmować zamówienia uzupełniające i tyle.
Na podstawie art. 32 ust. 3 czytamy, iż: "...przy ustalaniu wartości zamówienia uwzględnia się wartość zamówień uzupełniających", czyli razem z uzupeł., tak sądzę.
Na podstawie art. 32 ust. 3 czytamy, iż: "...przy ustalaniu wartości zamówienia uwzględnia się wartość zamówień uzupełniających", czyli razem z uzupeł., tak sądzę.
Dokładnie tak.
ab123 napisał/a:Na podstawie art. 32 ust. 3 czytamy, iż: "...przy ustalaniu wartości zamówienia uwzględnia się wartość zamówień uzupełniających", czyli razem z uzupeł., tak sądzę.
Dokładnie tak.
A jak sądzą inni?
W protokole zpostępowania podaję szacunkową wartość zamówienia z uwzglednieniem wartości zamówień uzupełniajacych, jeżeli takie były przewidziane. Taką samą szacunkową wartość zamówienia podaję w ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia w sekcji IV.5: szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT).
analogiczny wątek: http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=5047
A co podajecie w tej sekcji jeśli udzielicie zamówień uzupełniających.
ja podaję kwotę szacunkową zamówienia podstawowego, a jeśli udzielę zaówień uzupełniających to podaję szacunkową wartośc zamówień uzupełniających.
ja podaję kwotę szacunkową zamówienia podstawowego, a jeśli udzielę zaówień uzupełniających to podaję szacunkową wartośc zamówień uzupełniających.
... i taka jest chyba (bo w ZP nie ma nic pewnego) intencja ustawodawcy
Jeśli wartość zamówienia uzupełnijącego jest poniżej progów unijnych, a podstawoowego powyżej tych progów, to czy prowadząc postępowanie o udzielenie zamówienia zupełniajacego stosuję przepisy dla postepowań poniżej, czy powyżej progów?
Powyżej progów
Jeśli mam zamiar udzielić zamówień uzupełniających to to wtedy sumuję.
Jak wiem że na 100 będą zamówienia uzupełniające to przed wszczęciem postepowania sumuję podstawowe i uzupełniające i wiem w jaki próg wejdę.
Czy będą na 100%, czy na 0%, ale możliwość ich wystapienia przewidziałam wcześniej w ogłoszeniu, to zawsze sumuję, żeby wiedzieć w jaki próg wchodzę.
no tak ja też robię sobie notatkę
zawsze trzeba aby wiedzieć czy się przekroczy czy nie.
Właśnie.
Sytuacja hipotetyczna: wartość zam. podst. - poniżej progów,
wartość zam. podst. +zam. uzup. - powyżej progów, więc procedura powyżej progów.
Jaką wartość zamówienia podać w protokole?
Sytuacja hipotetyczna: wartość zam. podst. - poniżej progów,
wartość zam. podst. +zam. uzup. - powyżej progów, więc procedura powyżej progów.
Jaką wartość zamówienia podać w protokole?
Wartośc powyżej. Podstawa ustalenia: wartość zam. podst. + zam. uzup.
joanna99 napisał/a:Sytuacja hipotetyczna: wartość zam. podst. - poniżej progów,
Jaką wartość zamówienia podać w protokole?Wartośc powyżej. Podstawa ustalenia: wartość zam. podst. + zam. uzup.
Zgadza się. Więc skoro w protokole z postepowania wartość zamówienia podaję, jako wartość podst. + uzup., to dlatego konsekwentnie taką wartość podaję też w w ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc