1

Temat: PILNE, ZP-1, ZP-21, PLISSSSS

1. Czy w przetargu NBO gdzie jedynym kryterium była cena tworzymy ZP-21?
Argumentacja jaką dostałam z Centrum było to, że taki punkt istnieje w ZP-1. Osoba reprezentująca taki pogląd twierdzi, że mimo tego, że jest tam (w ZP-21) ocena punktowa to można zmienić ten druk i zrobić jedną kolumnę , czyli CENĘ.
2. Czy po każdym rozstrzygnięciu, np. protestu, tworzymy ponownie punkty 14 i 15 w ZP-1?
3. Czy możemy w ZP-1 stawiać dodatkowe daty u góry strony oraz dodatkowy znak sprawy?
Bardzo proszę o szybką odpowiedź?

2

Odp: PILNE, ZP-1, ZP-21, PLISSSSS

W pkt. 2 powinno być "dostałem" smile
W pkt. - dodatkowo na każdej stronie opis przetargu np. "zakup i dostawa komputerów i drukarek"?
Proszę o szybka odpowiedź.

3

1. Zp- 21 jest drukiem obowiązkowym przy ZOC co sugeruje że przy jednym kryterium oceny ofert też go wypełniamy.
2. Jak masz powód do unieważnienia postępowania to unieważniasz bez względu na to ile protestów wpłynęło, nie ważne czy jeden czy pięć, po to masz Zp-22
3. Jeden druk dotyczy jednego postępowania ( które albo umieważniasz albo kończysz z sukcesem ) skąd inny nr sprawy lub data?

4

ad3. ten sam numer i data sad , tylko, że dodatkowo
ad1. nie muszę unieważniać

5

ad.1 a jeśli jest to NBO, nie ZOC? to także go wypełniamy?
ad2. ??? piszemy po raz kolejny pkty 14 i 15 w ZP1 ??? sad

6

1. Tylko podałem przykład gdzie też jest  jedno kryterium,
2. na pozostałe pytania pkt 21 ZP1-NBO "Czynności nowe/ czynności powtórzone"
Np. W wyniku protestu itd...

7

Skąd wiadomo, że ZP-21 jest tylko dla ZOC?
Gdzie to pisze? W rozporządzeniu?

8

Nikt nie mówił, że ZP-21 jest tylko dla ZOC, taki podałem przykład bo w tym trybie zawsze kryterium jest tylko jedno, a mimo to ZP-21 wypełniamy. Napisałem "Zp- 21 jest drukiem obowiązkowym przy ZOC co sugeruje że przy jednym kryterium oceny ofert też go wypełniamy." a nie "Zp- 21 jest drukiem obowiązkowym tylko przy ZOC ...".

9

Jak coś Ci namieszałem to sorki wink

10

Dziękuję Romku za pomoc smile