1

Temat: pomyłka -ale jaka?

1.W formularzu cenowym stanowiącym załacznik do formularza oferty Wykonawca w kolumnie pn"cena brutto za wskazaną w danym wierszu ilość" wstawił cenę brutto ale jednostkową.Podsumowaniem tej kolumny jest cena brutto całego zamówienia i  jest wpisane prawidłowo tj zgodnie z formularzem ofertowym. Skłaniałabym się do poprawienia tej kolumny .Mam jednak dylemat :87.2.2 czy 87.2.3 ?
2.Czy zgoda Wykonawcy  na poprawinie w trybie 87.2.3 jest "dorozumiana" tzn. brak sprzeciwu w ciągu 3-ch dni oznacza zgodę.Czy Wykonawaca musi wyrazić swoje stanowisko wprost?

2

Odp: pomyłka -ale jaka?

1. Słownie wpisał niepoprawnie?
2. "Czy zgoda Wykonawcy  na poprawinie w trybie 87.2.3 jest "dorozumiana" tzn. brak sprzeciwu w ciągu 3-ch dni oznacza zgodę" - oznacza jedynie ze wykonawca w ciągu 3-ech dni nie wniósł sprzeciwu.

3

Już się bałam Miras ,że masz "łykend" smile
1.kwotę słownie w formularzu ofertowym wpisał poprawnie (za całośc),
w formularzu cenowym nie prosiłam natomiast o wpisanie cen cząstkowych słownie.
2.Tzn.w zawiadomieniu o poprawieniu omyłki nie proszę go o wyrażenie zgody na piśmie?Dobrze kumam?

4

1. 87.2.2
2. Biorą pod uwagę to, że nie jesteś żabką, to dobrze kumasz wink Zawiadamiasz i tyle - jezeli wykonawca sie nie zgadza to informuje Cię o tym, a Ty go wtedy z 89.1.7 smile

5

Dzięki.Też tak kombinowałam -coby 87.2.2. ,ale mój radca prawny zbił mnie z tropu i upiera się przy 87.2.3. Zastanawiam się jak go przekonać.Miras jak myślisz,czy błędne zakwalifikowanie omyłki do właściwej katgorii  (załóżmy ,ze i tak odczekam trzy dni)  jest "bolesne" w skutkach (myslę o łamaniu przepisów ustawy)

6 (edytowany przez MIRAS 2010-05-07 12:00:56)

Skubidu1 napisał/a:

1. Zastanawiam się jak go przekonać. 2. Miras jak myślisz,czy błędne zakwalifikowanie omyłki do właściwej katgorii  (załóżmy ,ze i tak odczekam trzy dni)  jest "bolesne" w skutkach (myslę o łamaniu przepisów ustawy)

1. Użyj uroku własnego smile
2. Myśle że nie jest... Jezeli 87.2.3 - to musisz odczekać, w przypadku 87.2.2 nie ma takiego obowiazku.

7

Jeszcze zapytam - było wadium?

8

Miras napisał/a:

Użyj uroku własnego

Gdyby  radca był facetem....
Pozdrawiam.Miłego wiosennego  weekendu smile

9

Wadium -nie

10

No prosta sprawa: 87.2.3. albo 87.2.2. Wybór należy do Ciebie. Miłego weekendu  cool