Temat: wyluczenie i odrzucenie
wykonawca podlega wykluczeniu ale i jego oferta podlega odrzuceniu. w tej sytuacji dokonuje dwóch czynności i w uzasadnieniu pisze wyluczenia (nie spełnia warunków udziału) i odrzucenia (niezgodna z siwz)???
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wykonawca podlega wykluczeniu ale i jego oferta podlega odrzuceniu. w tej sytuacji dokonuje dwóch czynności i w uzasadnieniu pisze wyluczenia (nie spełnia warunków udziału) i odrzucenia (niezgodna z siwz)???
uzasadnienie odrzucenia oferty: art. 89.1.5
Skoro go wykluczasz to jego oferta nie podlega ocenie - a to oznacza że jej nie mozesz odrzucić na podstawie 89.1.5 .
goska1 napisał/a:wykonawca podlega wykluczeniu ale i jego oferta podlega odrzuceniu. w tej sytuacji dokonuje dwóch czynności i w uzasadnieniu pisze wyluczenia (nie spełnia warunków udziału) i odrzucenia (niezgodna z siwz)???
Skoro go wykluczasz to jego oferta nie podlega ocenie - a to oznacza że jej nie mozesz odrzucić na podstawie 89.1.5 .
To kiedy można odrzucić na podstawie 89.1.5?
MIRAS napisał/a:goska1 napisał/a:wykonawca podlega wykluczeniu ale i jego oferta podlega odrzuceniu. w tej sytuacji dokonuje dwóch czynności i w uzasadnieniu pisze wyluczenia (nie spełnia warunków udziału) i odrzucenia (niezgodna z siwz)???
Wtedy kiedy wykonawca spełnia warunki, a oferta jest na inny przedmiot zamówienia
Jak jest na inny przedmiot zamówienia, to art. 89.1.2.
wykluczenie wykonawcy, np z art. 24.2.4 to automatyczne odrzucenie jego oferty z art. 89.1.5
Jak jest na inny przedmiot zamówienia, to art. 89.1.2.
No tak, ale goska1 pytała co w sytuacji kiedy wykonawca podlega wykluczeniu, a jego oferta podlega odrzuceniu na podts. 89.1.2. Mylałem ze piszac 89.1.5 - majac na uwadze powyzsze - pomylilas sie.
joanna99 napisał/a:Jak jest na inny przedmiot zamówienia, to art. 89.1.2.
No tak, ale goska1 pytała co w sytuacji kiedy wykonawca podlega wykluczeniu, a jego oferta podlega odrzuceniu na podts. 89.1.2. Mylałem ze piszac 89.1.5 - majac na uwadze powyzsze - pomylilas sie.
No tak, ale Ty też napisałeś 89.1.5.
joanna99 napisał/a:MIRAS napisał/a:Skoro go wykluczasz to jego oferta nie podlega ocenie - a to oznacza że jej nie mozesz odrzucić na podstawie 89.1.5 .
Wtedy kiedy wykonawca spełnia warunki, a oferta jest na inny przedmiot zamówienia
Już sie wystraszyłam że mam inna ustawę
No tak, ale Ty też napisałeś 89.1.5
Bo Ty zaczełaś, ale miałem cały czas na myśli - w konteksie pytania goska1- 89.1.2 . Za bardzo Ci wierze
wykluczenie wykonawcy, np z art. 24.2.4 to automatyczne odrzucenie jego oferty z art. 89.1.5
Jako ciekawostka (od 1 do 15 postu):
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=5148&p=1
Z tym się nie zgodzę art. ten odnosi się raczej do podmiotu który został wykluczony we wcześniejszym etapie postępowania np. przetarg ograniczony, lecz czytając orzeczenia KIO można spotkać się ze stwierdzeniem iż praktykowanie 89.1.5 nie jest naruszeniem, dlatego ja jako podstawę odrzucenia wykonawcy wykluczonego podaję art 24.4.
joanna99 napisał/a:wykluczenie wykonawcy, np z art. 24.2.4 to automatyczne odrzucenie jego oferty z art. 89.1.5
Z tym się nie zgodzę
Wiemy, wiemy
dzięki za opinie. a jak myślicie sformułowanie w opinie bankowej 'wysokość wpływów na rachonek w okresie osts 3 miesięcy: i tu kwota" nie potwierdza posiadania środków finansowych jakie posiada na rachunku????
Noim zdaniem: nie potwierdza.
a niom nie potwiedza:) tez tak mysle
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc