1

Temat: udostępnienie personelu do przetargu

Mam pytanie dotyczące udostępnienia personelu przez firmę zewnętrzną:

czy udostępniony może byc tylko pracownik zatrudniony na umowę o pracę?
czy może prowadzić działalność i sam podpisze dla Wykonawcy zobowiązanie?

2

Odp: udostępnienie personelu do przetargu

Obie opcje są ok!

3

dziękuję za odpowiedź ;-)
a w przypadku człowieka na działalności, podpisującego zobowiązanie dla Wykonawcy, jakie dokumanty (poza potwierdzającymi spełnianie warunku) powinien załączyć: wyciąg z ewidencji działalności gospodarczej...

4

Przecież to nie jest podwykonawca

5

Jeżeli żądasz dokumentów od podmiotów użyczających wówczas osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą, składa oświadczenie w zakresie art 24 ust1 pkt2 ustawy.
(patrz paragraf 2.1 2 rozporządzenia)

6

Mam pytanie: na jakiej podstawie prawnej ?żądasz dokumentów od podmiotów użyczających? i dlaczego ?wówczas osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą, składa oświadczenie w zakresie art 24 ust1 pkt2 ustawy??

7

hubal napisał/a:

Mam pytanie: na jakiej podstawie prawnej ?żądasz dokumentów od podmiotów użyczających? i dlaczego ?wówczas osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą, składa oświadczenie w zakresie art 24 ust1 pkt2 ustawy??

no przecież o tym mówi rozporządzenie w spr. rodzajów dok..... , chyba że chodzi o coś innego a ja nie zrozumiałem pytania.;)

8

osoba fizyczna prowadząca działalnosć gospodarcza która sama podpsize zobowiązanie dla wykonawcy- ma przecież swoją firmę wiec ma edg wiec może je dać firmie której daje to zoobowiązanie, a ta firma jak startuje do przeatrgu i te dokumenty są wymagane to załączy do oferty

9 (edytowany przez hubal 2010-05-12 18:31:55)

Może, jednak nadal nie wiem po co i na jakiej podstawie.
Kombinuję tak: jeśli kolega wykonawcy pożycza mu np. młotek, to też załącza oświadczenia lub inne dokumenty???

10

ale jeśli nie mas zkierownika np robót elektrycznych i wlasnie do korzystasz z potencjalu innej firmy czyli osoby tego kierownika to co napiszesz w oswiadczeniu podstawe do dysponowania umowa????
wiadome ze przeciez jak mlotek pozyczysz to nie ma co popadac w paranoje i dawac zobowiazania no ale soba w postaci kierownika robot to chyba inna ranga sprawy

11

Wiktoria napisał/a:

korzystasz z potencjalu innej firmy ... to co napiszesz w oswiadczeniu podstawe do dysponowania umowa????

Ja myślę wpisać: użyczenie przez firmę Y i załączyć oświadczenie tej firmy.

12

a ja bym napisała podstawa do dysponowania- ZOBOWIAZANIE i załączyłabym zobowiązanie firmy do udostepnienia mi osoby........