Temat: UMOWA W trybie zamowienia z wolnej reki ?
W ktorym momencie podpisuję umowę z wybranym przez siebie wykonawcą w trybie zamówienia z wolnej reki . Dodam,ze tylko jeden wykonawca może świadczyc usługę. Czy obowiązuje mnie minimalny czas odstępu od zakonczenia negocjacji ( wybory wykonawcy) do zawarcia umowy.
Dodam,ze klauzula Standstil wg Pana Sadowy nie zachodzi co niestety nie wynika z treści art 94 ust2, ktory to wskazuje w jakim trybie mozna zawrzec umowę przed upływem zawieszenia ( 5 lub 10 dni). Bardzo proszę o informację.
Przesledziłam również Ogłoszenia o Udzieleniu zamówienia w tym trybie i jest tak np :
1).7 styczen udzielenie zamówienia - 26 styczeń zamieszcenie ogłoszenia o udzieleniu zamówienia w BZP lub
2).3 marzec udzielenie a 5 marzec 2010 zamiesczenie ogłoszenia o udzieleniu w BZP.( wg mnie to jest dobrze)
3).19 luty zawarcie umowy a 11 marzec zamiesczenie ogło9szenia.
Przecież zgodnie z art. 95 UPzp - zamawiajacy niezwłocznie po zawarciu umowy zamieszcza ogłoszenie o udzieleniu zamówienia odpowiednio w BZP lub przekazuje takie ogł Urzędowi Oficjalnych ..... zależnie od wartosci. Gdzie tu jest bez zwłoki w przypadku 1 i 3 .
Niech mnie ktoś pouczy.