1

Temat: nie podpisana umowa

Jakie czynności nalezy powtórzyć jeśli Wykonawca nie podpisze umowy.
1) co piszemy w protokole
2) czy ponownie piszemy informacje do wykonawców i jakiej treści
3) czy nową informację o wyborze najkorzystniejszej oferty
proszę tych którzy już przerabiali problem o informacje

2

Odp: nie podpisana umowa

ja robię mniej więcej tak:
Zgodnie z PZP Jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana, uchyla się od zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego lub nie wnosi wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy, zamawiający może wybrać ofertę najkorzystniejszą spośród pozostałych ofert bez przeprowadzania ich ponownego badania i oceny, chyba że zachodzą przesłanki unieważnienia postępowania, o których mowa w art. 93 ust. 1.?

Pisze do pozostałych o tym iż oferent z najniższą sie wycofał i ze wybrałem kolejnego podając kto to i cene zamówienia, jesli nie mieszczę się w terminie związania z ofertą
z art. 85 ust.2 Ustawy Pzp, zwracam się z prośbą o wyrażenie zgody na przedłużenie terminu związania ofertą do dnia ........
oczywiście na stronę www daję również taka informacje o ponownym wyborze oferty

wypełniam ponownie zp2 - z dopiskiem wybór ponowny oferty.
W punkcie 9 (Najkorzystniejsza oferta) daje zapisek
W związku z uchyleniem się od zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego firmy ......................., zgodnie z art. 94 ust. 3 Ustawy PZP. Zamawiający wybrał ofertę najkorzystniejszą spośród pozostałych ofert, bez przeprowadzania ich ponownej oceny. Wybrana oferta spełnia warunki udziału w postępowaniu.

pozdrawiam

3

arturo-młodszy napisał/a:

wypełniam ponownie zp2

Dwa razy ZP-2, po co?!?

4

na "szkoleniu" przeprowadzonym moją Panią naczelnik powiedziano iż ZP2- Protokół postępowania o udzielenie zamówienia mamy w takiej sytuacji wypełniać ponownie ponieważ dokonujemy ponownie wyboru oferty najkorzystniejszej - zmieni się punkt 9 wybrana oferta i uzasadnienie.
A źle robimy ? to proszę o argumenty to chętnie podejmę temat z Panią Naczelnik

5

Pani naczelnik jest bardziej papieska niż sam...

W protokole, w pkt. 9 macie informacje że wybrano ofertę firmy X. W pkt. 13 tegoż protokołu macie info. ze zawarto umowe z firmą Y. Skad taka rozbieznosc - zeby sie dowiedziec trzeba siegnac do zalacznikow do protokołu, a tam w zalaczniku zatytulowanym "ZAWIADOMIENIE O WYBORZE OFERTY - PONOWNY WYBÓR" mamy wszystkie potrzebne informacje i tyle, . (słownie: kropka). Nic wiecej nie trzeba.

6

MIRAS napisał/a:

Pani naczelnik jest bardziej papieska niż sam....

o tak smile
Wg. mnie Twoja propozycja brzmi jak najbardziej prawidłowo, cóż nadmienię mojej Pani Naczelnik ale myślę że za wiele nie zdziałam.

7

o chol.... ipka właśnie się zorientowałem że używam starych druków ;/
Brak Skarga do sądu ;/ dziwne że Pani Naczelnik nie miała uwag.

8

Uważam że każdy protokół może być tylko JEDEN.
Popieram zdanie MIRASA

9

hubal napisał/a:

Popieram zdanie MIRASA

Dzieki, to popracie to taki biały kruk smile

10

dziękuję bardzo za informację a czy druki do protokołu na dzień 13.05 są te stare czy juz sa nowe bo może nie doczytałam  smile

11

stare