1

Temat: studium wykonalności do projektu inwestycyjnego

Mam pytanie musze przeprowadzić taki przetarg na studium wykonalności i za bardzo nie wiem jak określić przedmiot zamówienia:( moze ktos sie tym zajmował i wie jak najlepiej opisać przedmiot zamówienia, żeby się nie zgubić w papierach. Chodzi o projekt wykonywany przez Starostwo Powaiatowe w zakresie przebudowy dróg i mostów na terenie powiatu. Dokumentację projektową juz mam, ale jak ująć studium wykonalności w SIWZ???

2 (edytowany przez simon 2007-03-01 10:24:32)

Odp: studium wykonalności do projektu inwestycyjnego

Robisz jedno studium do wszytskich dróg i mostów na tereni powiatu?( jako duzy projekt )  czy traktujesz każdą droge i most jako osobna inwestycje!bo chyba przetarg powinien byc na kazdą  osobno bo zgodnie z pr. budowlanym kazda droga to inny obiekt budowlany i nie bedzie to dzielenie zamówienia w celu ominięcia ustawy ( jest orzecznitwo w tej kwestii ).
A skoro tak to moze ominąc ustawe i robic studia wyk. poniżej 6000 euro dla każdego obiektu??!

3

Odp: studium wykonalności do projektu inwestycyjnego

No właśnie Simon wszystko się już samo wyjaśniło, a dokładnie tak jak Ty mówisz. Prawdopodobnie będę robiła każde z zadań osobno i takie jedno studium kosztyje ok. 5000-8000 zł, więc przetarg okazuje się zbędny, bo kazda droga rzeczywiście to inny obiekt, a i studium jest ważne tylko rok, a my nie damy rady jako powiat zrealizować w ciągu jednego roku zaplanowanych 11 zadań na przebudowy dróg, więc będziemy zamawiali rocznie studium do dwóch zadań.