1

Temat: ogłoszenie o zamówieniu - jak długo?

jak długo powinno wisieć ogłoszenie o zamówieniu na tablicy ogłoszeń w siedzibie zamawiającego?

2

Odp: ogłoszenie o zamówieniu - jak długo?

Nie ma przepisu, który to reguluje. Moze wisieć nawet pięc minut (ogloszenie moze zostac zerwane przez jakiegosc wandala)  Pomijajac sytuacje ekstremalne, dobrze zeby wisialo do czasu otwarcia ofert.

3 (edytowany przez Marcia28 2010-05-13 11:51:47)

Fękju MIRAS!
I jeszcze jedno pytanie, Komisja przetargowa "kończy" swoją pracę w dniu przesłania zawiadomienia o wyborze najkorzyst. oferty, czy z dniem zamieszczenia ogłoszenia o udzieleniu ogłoszenia ? (nawiązuję do nowych wzorów protokołu z postępowania;-)))

4

Marcia28 napisał/a:

I jeszcze jedno pytanie, Komisja przetargowa "kończy" swoją pracę w dniu przesłania zawiadomienia o wyborze najkorzyst. oferty, czy z dniem zamieszczenia ogłoszenia o udzieleniu ogłoszenia ? (nawiązuję do nowych wzorów protokołu z postępowania;-)))

Zależy od treści aktu powołującego komisję przetargową. Widziałem nawet takie - akty - że komisja czuwa na prawidłową realizacją umów zawartych w wyniku postępowania o udzielenie zamówienia.

5

Nasza komisja kończy prace z dniem przesłania informacji o wyborze, ale ja, członek komisji przygotowuję umowę i zamieszczam w BZP ogłoszenie o udzieleniu zamówienia. Więc nie wiem, czy całą komisję "podciągnąć" pod to.....

6

Marcia28 napisał/a:

ale ja, członek komisji przygotowuję umowę i zamieszczam w BZP ogłoszenie o udzieleniu zamówienia

Ty - członek komisji, czy Ty - jako członek komisji?

7

Ja, jako specjalista ds. zamówień publicznych będący członkiem komisji;-)

8

... no to nie podciągaj całej komisji. Specjalista, ho, ho wink

9

MIRAS napisał/a:

... no to nie podciągaj całej komisji. Specjalista, ho, ho wink

Dzięki;-))))
Nie podśmiewaj się, takie są stanowiska urzędnicze;-))))))