Temat: Klasyfikacja rodzaju zamówienia.
Jeśli chcę określić przedmiot zamówienia za pomocą kodu CPV to jakie elementy biorę pod uwagę w przypadku usług; dostaw i robót budowlanych tj. czy np dostawę opisuję grupa? Proszę o poradę.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych → Klasyfikacja rodzaju zamówienia.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeśli chcę określić przedmiot zamówienia za pomocą kodu CPV to jakie elementy biorę pod uwagę w przypadku usług; dostaw i robót budowlanych tj. czy np dostawę opisuję grupa? Proszę o poradę.
Zawsze staraj się jak najbardziej zagłebić jeżeli to możliwe to aż po kategorię, czyli jak najdokładniej opisać przedmiot zamówienia.
proponuje czyt rozp ws CPV, art 6 UPZP, art 29, art 30 UPZP
to powinno rozjasnic temat.
wg mmnie nie musisz wypisywac wszystkich cpv - wystarczy nawet 1 glowne lub max kilka glownych
zależnie co jest przedmiotem zamówienia opisujesz wg. kodu CPV, o czym stanowi art. 30 ust. 7. Jeżeli przedmiot zamówienia jest identyfikowalny w danej grupie, klasa, kategorii itd. wpisujesz ten kod ktry jest przypisany przedmiotowi twojego zamówienia, jeżeli nie, kod klasyfikujesz zgodnie z kolejnością identyfikacji: grupa, klasa, kategoria itd.. Jeżeli nie ma opis zamykasz na tym polu, kóryjest najblizysz twojemu opisowi i może to być grupa, klasa lub kategoria itd.,
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc