1

Temat: Aneksowanie umowy

Cy mogę aneksować umowe kredytowa po upływie okresu, na jaki została zawarta, poprzez przeprowadzenie postepowania o zamówienie publiczne w trybie z wolnej ręki? W firmie sytuacja jest bardzo wyjatkowa i po przeprowadzeniu wielu rozmów, kaden z banków nie chce nam przyznac kredytu, oprócz dotychczasowego. Czy moze to byc przesłanka do zastosowania trybu z wolnej reki i czy wolno mi w takim przypadku aneksowac umowe kredytową?

2

Odp: Aneksowanie umowy

Skoro umowa wygasła, to wszczynaj nowe postępowanie. A przewidywałaś w tym postępowaniu zam. uzupełniające?

3

baran0 napisał/a:

W firmie sytuacja jest bardzo wyjatkowa i po przeprowadzeniu wielu rozmów, kaden z banków nie chce nam przyznac kredytu, oprócz dotychczasowego.

Wiec jak ogłosisz przetarg to jedna oferta bedzie wink

4

a jak zam uzupelniajace okreslisz w kredycie ?:)  masz tylko i wylacznie nowe zamowienie=nowa umowa.
pamietaj ze uzupelniajace musza byc oszacowane i opisane w siwz na etapie rozpoczecia post.

5

(moja odp nie dot odp marko )  wink

tyle ze moze wyjasnij jasniej co w trawie piszczy.... smile a moze nie mozecie splacic kredytu w terminie i kombinujecie nad zmiana terminu splaty, waluty, oproc itp???

6

Własciwie, to nie mamy na splate zaciagnietego kredytu, wiec niezbedny jest nastepny, aby spłacić ten, którego termin upływa, ale czy w zwiazku z taką sytuacja mogę przeprowadzić postepowanie z wolnej ręki? O uzupełniajacym zamówieniu nie myslałam, poniewaz wówczas jeszcze nie prowadziłam zamówień  publ. w firmie.

7

a moze trzeba renegocjowac umowe z dotychczasowym? np przedl okres splaty. jesli nie da sie - noiwe post i w warunkach cel : splata