1

Temat: inny adres Wykon. na ofercie a inny w umowie

Witam,
co zrobić jeśli Wykonawca  podał inny adres na ofercie (i taki jest na wszystkich drukach ZP, ogłoszeniu o wyborze oferty) a inny do umowy? Okazało się że ten pierwszy to jego adres zamieszkania a ten drugi to adres siedziby z edg. Teraz muszę zamieścić ogłoszenie o udzieleniu zamówienia i wpisać ten egd. Ale co z tymi wszystkimi dokumentami? W protokole też w jednym miejscu gdzie wybór Wykonawcy by był jeden adres a tam grze informacja o zawarciu umowy inny. Poradźcie co zrobić.

2

Odp: inny adres Wykon. na ofercie a inny w umowie

Kolejny powód dla którego należy żądać zaświadczenia z  edg. Odsyłam do swojego postu - Zaswiadczenie z ewidencji działalności gospodarczej

3

a skąd wiesz, o drugim adresie?

4 (edytowany przez MIRAS 2010-05-18 21:26:16)

jazz napisał/a:

Witam,
co zrobić jeśli wykonawca  podał inny adres na ofercie (i taki jest na wszystkich drukach ZP, ogłoszeniu o wyborze oferty) a inny do umowy?

Nic - trzeba być naprawdę biegłym w prawie, żeby cokolwiek kontestować w temacie jak wyżej. Większość prawników jakich znam myli się pojęcia "siedziby", "miejsca zamieszkania", "adresu do doręczeń" oraz "adresu, pod którym jest wykonywana działalność gospodarcza" utożsamiając je często ze sobą lub nadając im odrębne znaczenie.

5

AnnaMaria napisał/a:

a skąd wiesz, o drugim adresie?

jazz napisał: "wykonawca  podał inny adres na ofercie (i taki jest na wszystkich drukach ZP, ogłoszeniu o wyborze oferty) a inny do umowy?"

... no to chyba od wykonawcy smile

6

Chodziło mi o to w jaki sposób a zwłaszcza w którym momencie dowiedział się o innym adresie W. Czy w chwili podpisywania umowy, czy w jakimś innym momencie.  moje pytanie nawiązywało do postu karolk'a. Ale dzięki MIRAS za info wink

7 (edytowany przez jazz 2010-05-19 10:33:15)

O innym adresie dowiedziałam się gdy dostałam umowę do zamieszczenia w BZP.
To co z tymi wszystkimi dokumentmi? Jakieś pomysły? W protokole zostawić ten adres zamieszkania, który był na ofercie i w info o wyborze najkorzyst. oferty?