1

Temat: Unieważnienie postępowania

Czy zamieszczacie na stronie internetowej info o unieważnieniu?
Mam postępowanie poniżej progów, żadna z ofert nie podlega odrzuceniu a wykonawca wykluczeniu.
Unieważniam na podst. art. 93.1.4 - za duża cena zaproponowana przez Wyk. , rozsyłam info do Wyk. którzy złożyli oferty i co dalej.
W przepisach nic nie znalazłam, ale niektórzy Zam. dają informacje o unieważnieniu na stronę.
Pozdrawiam

2

Odp: Unieważnienie postępowania

Dla jasności postępowania można umieścić.

3

Justine napisał/a:

W przepisach nic nie znalazłam, ale niektórzy Zam. dają informacje o unieważnieniu na stronę

To Ci z kategorii - nadgorliwi smile

4

Jasne  wink

5

A czy mogę podać w piśmie do Wyk. info ile Zam. przeznaczył na sfinansowanie zamówienia ?

6 (edytowany przez Amadeuss 2010-05-25 05:38:33)

musisz jakoś uzasadnić unieważnienie postępowania, ale czy pisać kwotowo czy po prostu że cena najniższej przekracza środki jakie zamawiający zamierzał przeznaczyć .... ?
z drugiej strony  informację o kwocie i tak musiałaś podać przed otwarciem ofert ....

7

Możesz podać ale czy to jest teraz potrzebne, przypuszczam że chcesz naprowadzić na wartość swojej inwestycji.

8

Nachodzi pytanie (tak na marginesie) czy ta kwota wynika z jakichś kosztorysów inwestorskich i jest realna czy jest tak podana z palca - w końcu żaden oferent nie zmieścił sie w limicie ....

9

Justine napisał/a:

A czy mogę podać w piśmie do Wyk. info ile Zam. przeznaczył na sfinansowanie zamówienia ?

Należy podać - w uzasadnieniu faktycznym.

10

Wartość oszacowano zgodnie z art. 34 ust. 1 pkt 1 i ust.3 pkt 2 lit b oczywiście z narzutem.