Temat: ZP-20
zarządano od mnie kart indywidualnej oceny ofert - (cena jedyne kryterium) moge je dorobic ale wkurza mnie to - pamiętacie gdzie była mowa o tym że nie wymaga się tych kart w przypadku gdy cena jest jedynym kryterium?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
zarządano od mnie kart indywidualnej oceny ofert - (cena jedyne kryterium) moge je dorobic ale wkurza mnie to - pamiętacie gdzie była mowa o tym że nie wymaga się tych kart w przypadku gdy cena jest jedynym kryterium?
Tak na szybko, to jedyne co mi przychodzi do głowy to: Dz.U.02.82.743 chyba par. 8 ust. 1. Ponadto wynika to z samego druku protokołu>
dzięki, ale ztego rozporządzenia nie wynika i zostało już uchylone, już poprzednia kontrola nie wymagała ZP-20 , a teraz jacyś nawiedzeni zobaczyli że istnieje taki druczek no to się czepiają , potrzebuję argumentów
Gdzieś, kiedyś była taka formułka: "Przy zastosowaniu kryteriów opisanych wzorami można odstąpić od pisemnego indywidualnego uzasadnienia oceny dokonanej przez członka komisji na karcie indywidualnej oceny ofert"... tylko gdzie ????
... już wiem: § 8. 1. Komisja proponuje wybór najkorzystniejszej oferty na podstawie indywidualnej oceny ofert dokonanej przez członków komisji, z zastrzeżeniem § 9.
2. Indywidualna ocena ofert odbywa się wyłącznie na podstawie kryteriów oceny ofert, określonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia, zaproszeniu do udziału w postępowaniu albo zaproszeniu do składania ofert. Każdy z członków komisji sporządza pisemne uzasadnienie indywidualnej oceny.
3. Przy zastosowaniu kryteriów opisanych wzorami można sporządzić zbiorcze zestawienie oceny ofert. W takim przypadku pisemne uzasadnienie indywidualnej oceny ofert, o którym mowa w ust. 2, zastępuje się pisemnym uzasadnieniem wyboru najkorzystniejszej oferty.
Nigdzie indziej nie ma.
Dzięki Miras - tylko wkurza mnie (rozporządzenie archiwalne, w protokole nie wymienia się ZP-20 - więc po co ten dokument jest załącznikiem do rozporządzenia)
no i nie wiem czy ulec i dorobić x egzemplarzy dla świętego spokoju, czy udowadniać że nie trzeba?
W protokole masz wybór (*-niepotrzebne skrelśić), reszta powinna wynikać z SIWZ - 36.1.13
Uważam, że trzeba odnieść się do rozporządzenia w sprawie protokołu postępowania o udzielenie zamówienia publicznego z dnia 16 października 2008 r. (Dz.U. Nr 188, poz. 1154)
§ 3.
W postępowaniu o udzielenie zamówienia, którego wartość jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy, zamawiający sporządza protokół zawierający informacje:
1) o których mowa w § 2 pkt 1 i 2, 6-17 oraz 22;
2) zawarte w drukach dodatkowych ZP-11, ZP-14, ZP-21, ZP-22 i ZP-24 wymienionych w załączniku nr 3 do rozporządzenia;
3) dotyczące terminu otwarcia i zamknięcia licytacji elektronicznej - jeżeli postępowanie jest prowadzone w trybie licytacji elektronicznej.
trochę spóźniony komentarz, ale może się przyda:))
szukałem własnie tego samego i ja bym tu dodał pkt. 13. 1. Protokołu pow. progów - "Każdy członek komisji przetargowej dokonał indywidualnej oceny ofert na załączonym druku ZP-20/zastosowano kryteria opisane wzorami*."
Jeżeli nie ma zp20, to zastosowano kryteria opisane wzorami - wg mnie jasne.
Zna ktoś jednoznaczną odpowiedz czy ZP -20 jest konieczne w sytuacji gdy kryterium jest 100% cena?
W protokole powyżej progów jest sformułowanie "Każdy członek komisji przetargowej dokonał indywidualnej oceny ofert na załączonym druku ZP-20/zastosowano kryteria opisane wzorami*." Więc skreślam ,,"Każdy członek komisji przetargowej dokonał indywidualnej oceny ofert na załączonym druku ZP-20" zostawiam ,,zastosowano kryteria opisane wzorami" i wydawało mi się że jest ok ale z tego co piszecie to nie wiem.
W postępowaniu poniżej progów powinno być chyba analogicznie jak powyżej.
wg mnie nie powinno być zp20, jeżeli mówimy o powyższym przypadku - a co na to inni, może jakieś wyniki kontroli ktoś ma na ten temat?
Ale ludzi tak na logikę ...
ZP-20 wypełniamy gdy ocena w danym kryterium może być różna w zależności od indywidualnej oceny członka ko misji. Jeżeli kryteria są na tyle konkretne, że nie ma możliwości ich różnej oceny np. gdy jedynym kryterium jest cena, to nie ma potrzeby wypełniać ZP-20. ;/
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc